Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Καλησπέρα σας, Μπράβο για την καλή δουλειά που κάνετε. θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι.
εχω 2 budgies ενα αρσενικό και ένα θηλυκό. Tο αρσενικό εδω και καιρό εχει βγάλει κατι στο ραμφος και στα πόδια του σε σημείο που δε φαινεται σχεδόν το χρώμα απο το ράμφος του. σαν να εχουν ξεφλουδίσει κατι τετοιο. Eπίσης εχει μακρύνει ασχημα το ράμφος του. Tι μπορεί να συμβαίνει? Eυχαριστώ πολύ.

Καλησπέρα φίλε, αν το ράμφος απο το παπαγαλάκι σου 
μοιάζει με αυτό στην φωτογραφία αυτή εδώ τότε αυτό έχει μύκητες στο ράμφος, όπως επίσεις και το σύμπτωμα Bumblefoot ,μπορείς να διαβάσεις και αυτό το άρθρο σχετικά με τις ασθένειες των budgies  "συνηθισμένες ασθένειες" .Όλα αυτά τα συμπτώματα προκαλούνται απο μη εντατικό καθάρισμα του κλουβιού καθώς και απο έλλειψη βιταμινών.
Όσο για το ότι το ράμφος του μεγαλώνει φταίει ότι δεν το λιμάρει. Τα budgies στην άγρια μορφή τους λιμάρουν φυσικά τα ράμφη τους σε κλαδιά , πέτρες, χαλίκια, χώμα απο ένστικτο για να μήν μεγαλώνει και τους εμποδίζει να τρώνε. Τα παπαγαλάκια υπο αιχμαλωσία δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα για αυτό και εσυ θα πρέπει να τους βάλεις στο κλουβί ένα σουπιοκόκαλο και μια πέτρα που θα προμηθευτείς απο ένα petshop, 

 
Design by Petras | mail me to arpetr@gmail.com