Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

-Αγόρασα ένα budgie το περασμένο Σάββατο, για να κάνει παρέα στο υπάρχον θηλυκό. Το παπαγαλάκι είναι αρσενικό. Δυστυχώς, από τη μέρα που το πρωτοέβαλα στο κλουβί του (ξεχωριστά από το άλλο) δεν έχει καταφέρει να ηρεμήσει. Είναι ανήσυχο, φτεροκοπά συνέχεια, ενώ δεν μπαίνει καν στον κόπο να κουρνιάσει ενώ έχει νυχτώσει, σε αντίθεση με το άλλο, που πλέον είναι εξημερωμένο. Μπορείτε να με βοηθήσετε, υποδεικνύοντας μου κάποια πράγματα;
                                                                                                                Ευχαριστώ πολύ!
Συγνώμη για την καθυστέρηση, τώρα πως είναι έχει ηρεμήσει καθόλου?το πρόβλημα θα λυθεί μόλις το παπαγαλάκι εξοικειωθεί με το νέο του χώρο. Μόλις το δεις ήρεμο και άνετο δοκίμασε να τους βάλεις στο ίδιο κλουβί, μέχρι τότε να έχεις τα κλουβιά δίπλα δίπλα.
-Αγόρασα ένα budgie αρσενικό για το θηλυκό μου αλλά αυτά μαλώνουν,τι να κάνω;;
 
Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα όταν έχουμε ένα παπαγαλάκι και θέλουμε να φτιάξουμε ένα ζευγάρι και του φέρνουμε έναν συγκάτοικο. Το πρόβλημα σου λύνεται μόνο με υπομονή. Μπορεί να τα βρουν σύντομα μπορεί όμως όχι και πολύ γρήγορα. Άλλοι αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα των τσακωμών και πολλές φορές και τραυματισμών,σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί αν τα χωρίσουμε είτε με το διαχωριστικό που έχουν οι ζευγαρώστρες είτε να τα βάλουμε σε διαφορετικά κλουβιά το ένα δίπλα στο άλλο.θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμα να ξανά συγκατοικήσουν  μόνο όταν το επιθετικό παπαγαλάκι προσπαθεί να πλησιάσει το άλλο βάζοντας το ράμφος του ανάμεσα στα κάγκελα. 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας.Το αρσενικό μου μπάτζι το έχω 5 μήνες περίπου και μόλις πρίν 2 εβδομάδες "ωρίμασε" αφού έχασε τις ρίγες απο το πρόσωπο και είναι ολόλευκο πλέον.Το θέμα μου είναι οτι τον τελευταίο μήνα κάποιες φορές της ημέρας κάθεται σε ένα συγκεκριμένο κλαδί και φτερουγίζει πολύ έντονα,σα να θέλει να κρατήσει την ισορροπία του.Γιατί άραγε το κάνει αυτό ενώ κάποτε δεν το έκανε καθόλου!!Ευχαριστώ..

 
Design by Petras | mail me to arpetr@gmail.com