Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ερωτήσεις- Απαντήσεις

Το παρακάτω mail είναι η συνέχεια στην επικοινωνία μας με τον Ανδρέα! http://greekbudgies.blogspot.gr/2012/06/blog-post_12.html
                                                  -------------------------------
Γεια σας. Το συγκεκριμένο πρόβλημα μου όπως σας έχω πει έχει παρουσιαστεί τελευταία σε δύο μανάδες οι οποίες γεννούν για πρώτη φορά καθώς και σε μια άλλη η οποία γεννάει για τρίτη φορά. Νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με τους γονείς... Οι φωλιές μου είναι χειροποίητες και έχουν κάποια προβλήματα τα οποία έχω εντοπίσει και σιγά σιγά θα τις αντικαταστήσω. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΙΑ Όποιος θέλει να κατασκευάσει δική του φωλιά μην χρησιμοποιήσετε ξύλο με λεία επιφάνεια. 1ο θα συγκρατεί υγρασία μέσα στη φωλιά και 2ο θα βγάζει νεοσσούς 'αεροπλανάκια'. Πιστέψτε με, μόλις αντίκρισα το πρώτο μου παπαγαλάκι δικής μου εκτροφής έβαλα τα κλάματα. Δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του παρά μόνο έκανε ακροβατικά και προσγειωνόταν με την κοιλιά (το φαινόμενο αυτό οφείλεται και στην αιμομιξία). Έχω επισκεφτεί ένα φίλο ο οποίος έχει pet shop και με έχει προμηθεύσει με ένα σπρέι το οποίο εξολοθρεύει παράσιτα, έντομα κτλ. Έχω ψεκάσει άρρωστα πουλιά και φωλιές με νεοσσούς με ηλικία 15 ημερών περίπου. Εν τω μεταξύ έχω διαβάσει ένα άρθρο κάποιου γνωστού κτηνίατρου που έλεγε για κόκκινες ψείρες οι οποίες ζουν στα φτερά και ρουφάνε αίμα από το πουλί(έχετε κάτι υπόψη σας??).

Παιδιά θέλω να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές για τον καθαρισμό της φωλιάς και για την απομόνωση. θα βάλω τα άρρωστα μόνα τους και θα σας ενημερώσω. θα προσπαθήσω να στείλω και μερικές φωτογραφίες για να έχετε εικόνα.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχω προβλημα..Τα παπαγαλακια μου δεν μπενουν στην φωλια τους και οταν τα βαζω εγω μεσα καθοντε το ενα διπλα στο αλλο και βαζουνε τα κεφαλια τους κοντα κοντα..τι να κανω?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας.με λενε δημητρη σημερα αγορασα 2 budgie μου ειπαν οτι ειναι αρσενικο και θυλικο θα αναβασω φωτο να δειτε να μου πειτε την γνωμη σας.

Unknown είπε...

Καλυσπερα, φυλε μου εβαλεσ μεσα στν φωλια πριονιδι?

Unknown είπε...

Καλυσπερα, φυλε μου εβαλεσ μεσα στν φωλια πριονιδι?

 
Design by Petras | mail me to arpetr@gmail.com