Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Γεια σας και συγχαρητήρια για το μπλοκ, ειλικρινά πολύ ενδιαφέρον. Είμαι και εγώ ένας 'άρρωστος' φίλος των παπαγάλων budgies. Έχω παπαγαλάκια εδώ και δύο χρόνια περίπου. Το κλουβί είναι μεγάλο (περίπου 70 πουλιά) και βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί διάφορα προβλήματα τα οποία κάποια έχω αντιμετωπίσει και κάποια όχι και δυστυχώς έχασα και ορισμένα (πουλιά). Το τελευταίο διάστημα όταν οι νεοσσοί βγουν από τη φωλιά δεν έχουν φτερά και ουρά.Σας παρακαλώ πείτε μου ότι γνωρίζετε για το τι μπορεί να το προκαλεί και πως αντιμετωπίζεται. Θα βγάλουν κανονικά φτερά? Επίσης πως γίνεται ο καθαρισμός/απολύμανση της φωλιάς? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
                                                          ---------------------
Γεια σου Ανδρέα,αν μπορείς κάποια στιγμή στείλε μας φωτογραφίες απο το εκτροφείο σου,είναι ενδιαφέρων να δουμε πως το έχεις στημένο. Τωρα για το πρόβλημα σου δεν μπορώ να σου δώσω και πολλές απαντήσεις.δεν έχω συναντήσει κάτι παρόμοιο παρα μόνο σε ενήλικα Budgies στα οποία και χορηγείτε θεραπεία για τέτοιου είδους πτερόροια. Γενικά απο κάθε φωλιά οι νεοσσοί παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα;απο όλα τα ζευγάρια; πρέπει να ξεχωρίσεις σε ποιες φωλιές εμφανίζεται αυτό το πρόβλημα και να τις αντικαταστήσεις. ίσως υπάρχει κάποιο παράσιτο το οποίο φταίει για την κατάσταση! όπως επίσης και να ελέγξεις και τις θηλυκές μανάδες αυτών των νεοσσών μήπως παρουσιάζουν τέτοια συμπτώματα και να μην τις ξανά βάλεις για γέννα. Τις φωλιές αφου τις αφαιρέσεις απο το εκτροφείο και καθαρίσεις τις ακαθαρσίες που έχει μέσα μπορείς να τις κάψεις με ένα φλόγιστρο. Οι μεγάλες θερμοκρασίες τις φωτιάς θα κάψουν όλα τα μικρόβια και τα παράσιτα που δημιουργήθηκαν και ζουν μέσα.Πρόσεχε όμως διότι οι φωλιές του εμπορίου είναι φτιαγμένες απο νοβοπάν ένα πολύ εύφλεκτο υλικό, θα πρέπει να κάνεις πολύ βιαστικές κινήσεις χωρίς να αρχίσει να μαυρίζει το ξύλο.  Επίσης σημαντικό είναι άν υπάρχει η δυνατότητα να απομακρύνεις τα άρρωστα πουλιά απο το εκτροφείο για να προλάβεις την πιθανή αύξηση της θνησιμότητας στο εκτροφείο σου. Τέλος να καλέσεις σίγουρα κτηνίατρο ο οποίος θα σου χορηγήσει την κατάλληλη θεραπεία. Κράτησε μας ενήμερους!

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπερα για τον καθαρισμο τησ φωλια με ζεστο νερο τρα για το προβλημα αυτο που ειπεσ [κλητερα να τα πασ σε κτηνιατρο> κ ποσεσ φορεσ τν χρωνο τα βαζεισ να γενισουν? μην τα βαζεισ πανω απο 3 αλιοσ παει τα προβληματα απο κει ξεκιναν

 
Design by Petras | mail me to arpetr@gmail.com