Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

-Γεια σας, διαβαζω συχνα το blog σας από τι στιγμή που απεκτησα κια εγω 2 παπαγαλακια budgie. όμωσ από την αρχή τα παπαγαλάκια κάθονται φρονημα. δεν είναι κινητικά. περιμένω να προσαρμοστούν ακόμη? τα έχω πείπου 3 εβδομάδεσ. επ'ισης τισ τελευταίεσ μέρεσ το θυληκό στέκεται φουντωτό και έχει τα μάτια μισόκλειστα. πηγαίνει όμωσ και τρώει και πίνει νερό. κάνει επίσης και πολύ "κακά" του. Σήμερα το είδα ότι στον πωπώ του είχε κολλημένεσ κουτσουλιέσ και αποφάσισα να το πιάσω να δω καλύτερα τί έχει. λοιπόν ο πωπώ του ήταν κλεισμένοσ από τισ κουτσουλιέσ του και έτσι πήγα και σιγά σιγά μαλακώνοντασ με νερό τισ απομάκρυνα. μόλισ τισ έβγαλα πίεσα απαλά λίγο πιο πάνω και βγήκαν και άλλα "κακά". το ξαναέβαλα στο κλουβί και συνεχίζει να είναι φουντωτό όμωσ πάλι κατέβηκε από το κλαδάκι του και πήγε να φάει. πείτε μου τι πρέπει να κάνω. πρέπει να το πάω σε πτηνίατρο?

-Καλησπέρα Δήμητρα, το παπαγαλάκι σου φαίνεται άρρωστο. έκανες πολύ καλά που καθάρισες την αμάρα του(αμάρα του πουλιού είναι η οπή εξόδου του αυγού και της κοτσουλιάς ).αφού ξανα κατεβαίνει κάτω στον πάτο του κλουβιού βάλε ένα πιατάκι με νερό και μέσα λιώσε μιση ασπιρινη.αν πιεί θα του κάνει καλό.παρακολουθησε το.Φρόντισε το κλουβί να είναι σε ζεστό μέρος σε όλη την διάρκεια της μέρας.όταν θα αρχίσει να κοιμάται στα κλαδια τότε θα έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο,μέχρι τότε μπορεί και να σου πεθάνει,να είσαι προετοιμασμένη.

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή σου. Δυστυχώς όμως άργισα να δω τα σημάδια και σήμερα το πρωί το βρήκα νεκρό. Με ξεγέλασε και αυτό γιατί καθόταν πάνω στα κλαδιά και όχι κάτω και πήγαινε κανονικά για φαγητό και νερό. Έχω όμως ακόμη το αρσενικό που ήταν μαζί στο ίδιο κλουβί. Καθάρισα το κλουβί με καθαρό οινόπνευμα, καθώς και όλα τα κλαδάκια και τις πατούρες από τις ταΐστρες. Λές να αρρωστήσει και αυτό? Πρέπει να κάνω κάτι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

-Λυπάμαι για το πουλάκι σου,καλά θα κάνει να πάρεις ένα ταίρι σε αυτό που σου έμεινε.Επίσης έκανες πολύ καλά με την καθαριότητα. Δεν θα πάθει τίποτα το αρσενικό σου, φρόντισε να το έχεις σε εσωτερικό χώρο και να είναι καθαρό το κλουβί του.

 
Design by Petras | mail me to arpetr@gmail.com