Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ερωτήσεις- Απαντήσεις

Γεια σας είμαι η Γεωργία. Είχα επικοινωνήσει και παλιότερα μαζί σας και με είχατε βοηθήσει αρκετά. Επιτέλους έχουμε τα πρώτα μας αυγά και τώρα περιμένουμε!! Ήθελα να
ρωτήσω αν μπορούμε να ζευγαρώσουμε budgies που είναι απο το ίδιο ζευγάρι αλλά διαφορετικός γέννες θεωρούνται αδέρφια η δεν υπάρχει πρόβλημα; και ακόμα αν μπορούμε σ'ενα κλουβί να έχουμε δυο θηλυκές με ενα αρσενικό και να ζευγαρώσουν και οι δυο; Ευχαριστώ πολυ και περιμένω νέα σας!!
Γεια σου Γεωργία για το ζευγάρι που με ρωτάς θεωρητικά είναι αδέρφια, πρακτικά που το δοκίμασα και εγώ μπορεί να ζευγαρώσει κανονικά αλλά δεν κάνει να βάλεις τα νέα πουλιά για γέννα με άλλα τις ίδιας οικογένεις για να αποφύγεις αιμομιξία. Επίσης μπορείς να βάλεις όπως είπες 2 θυληκες με έναν αρσενικό και 2 φωλιές σε μια ζευγαρώστρα για να κάνεις δυο γέννες μαζί απλά υπάρχει πιθανότητα ο αρσενικός να μην ενδιαφερθεί για την δεύτερη θυληκιά,επίσης σε περίπτωση που ζευγαρώσει και με τις δυο, μόνο την μια θυληκιά θα βοηθήσει στην ανατροφή των νεοσσών. Μπορείς αν έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις να βάλεις τα πουλια αυτά σε μια ευρύχωρη ζευγαρώστρα, και αφου ζευγαρώσει ο αρσενικός και με τις δύο να χωρίσεις την μια θυληκιά και να την αφήσεις μόνη της, θα καταφέρει να μεγαλώσει τα μικρά μόνη της απλά δεν θα την ξανά βάλεις για γέννα παρά μόνο μετά απο λίγο καιρό (1,5- 2 μήνες) για να ξεκουραστεί καλά.

 
Design by Petras | mail me to arpetr@gmail.com