Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Συμπτώματα Ασθένειας ενός Budgie!


Στην φύση αν τα budgies φαίνονται ότι δεν είναι καλά και σταματήσουν να φυλάγονται τότε θα πέσουν θύματα των αρπακτικών. Γι’ αυτό τα παπαγαλάκια προσπαθούν να κρύψουν την αρρώστια τους για όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα. Παρατηρώντας καθημερινά τα Budgies σας μαθαίνετε την φυσιολογική συμπεριφορά τους και οτιδήποτε εκτός του συνηθισμένου θα πρέπει να σας τραβά την προσοχή. Αν το παπαγαλάκι σας φαίνεται άρρωστο σημαίνει πως είναι πραγματικά άρρωστο και η κατάστασή του μπορεί να επιδεινωθεί εξαιρετικά γρήγορα . Αν παρατηρήσετε κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα θα πρέπει να πάτε το πουλί σε κάποιο κτηνίατρο. Τα συμπτώματα ασθένειας είναι :

  • ασυνήθιστα περιττώματα (προσέξτε την ποσότητα, το χρώμα και την σύσταση τους).
  • ασυνήθιστη ανάπτυξη των φτερών ή ασυνήθιστη πτερόρροια.
  • ασυνήθιστα φτερά.
  • ασυνήθιστη αναπνοή.
  • ασυνήθιστος τρόπος να κοιμάται:
  1. κοιμάται συνέχεια
  2. να κάθεται με τα δυο πόδια στα κλαδί όταν πάντα κοιμούνται στο ένα πόδι
  3. το κεφάλι το έχει κάτω από τα φτερά
  4. το κεφάλι στραμμένο στην φτερούγα και τα μάτια μισάνοιχτα κάθε αλλαγή στις συνηθισμένες δραστηριότητες του:
  5. στην «ομιλία» ή στο τσιτσίρισμα
  6. στο παιχνίδι
  7. στο καθάρισμα των φτερών
  8. στην αλληλεπίδραση με τά άλλα πουλιά
  9. στην αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους
  10. στην ενεργητικότητα του
  11. αλλαγή της συνηθισμένης κούρνιας του
  • μαύρα αγκαθωτά φτερά στο κεφάλι (εκτός από την περίοδο της πτερόρροιας )
  • αιμορραγία
  • το να πίνει πολύ περισσότερο νερό
  • αποπροσανατολισμός
  • θαμπά ή πρησμένα μάτια
  • η έντονη πτερόρροια
  • να πέφτει από την κούρνια
  • τα φτερά του προσώπου και του κεφαλιού να έχουν βλέννα και ημι- μασημένη τροφή
  • να καμπουριάζει
  • να μην έχει όρεξη για φαγητό
  • εξογκώματα ή οιδήματα στο σώμα
  • να κάθεται στον πάτο του κλουβιού
  • λερωμένη αμάρα (αμάρα του πουλιού είναι η οπή εξόδου του αυγού και της κοτσουλιάς )
  • ακατάστατη εμφάνιση
  • εμετός
  • απώλεια βάρους

πηγή : http://lb.vg/0A3HS

65 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

to papagagalaki moy apo tote poy to agorasa exei mia sinithia na baeis to kefali toy kato apo tis fteroyges toy paei na pei pws einai arwsto alla den mou paroysiase kanena alla sptoma apo ta parapano

Ανώνυμος είπε...

εμενα το budgie μοου ειναι θυλικο και εχει βγαλει στα ματια του κατι ε3ογκοματα σαν τσιμπλες!!!

Greek Budgies είπε...

μπορείς να μας στείλεις μια φωτογραφία του;

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη για την ενόχληση...Πριν ένα μήνα περίπου αγόρασα και εγω ενα Budgie το οποιο ειναι αρσενικο.Τις περισσοτερες φορες κανει κατι παραξενο,βαζει την ουρα του αναμεσα στα ποδια του και πηγαινει πανω κατω καταλαβατε τι εννοω.Αυτο ειναι συμπτωμα ασθενειας ή θελει να ζευγαρωσει;Αν δειτε το σχολιο μου σας παρακαλω απαντηστε μου!

Greek Budgies είπε...

Καλημέρα,σίγουρα δεν είναι σύμπτωμα αρρώστιας, όπως επίσης δεν είναι ένδειξη οτι θέλει να ζευγαρώσει. ίσως είναι κάτι σαν παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα ! Έχω ενα ζευγαράκι Budgie εδω και 5 χρόνια ..εδώ και κάποιες μέρες το αρσενικό έχει παρουσιάσει έντονο πρήξιμο σαν φούσκωμα που ξεκινάει απο την κοιλιά και πάει μέχρι αρκετά πίσω. Δύστυχος δεν υπάρχουν κτηνίατροι στη περιοχή μου και το παπαγαλάκι μου πονάει πολύ , δεν μπορεί ούτε να ακουμπήσει τα φτερά του και πολλές φορές τα κρατάει ανοιχτά. Τι μπορώ να κάνω για να το βοηθήσω ?

Greek Budgies είπε...

Δεν γνωρίζω να σε συμβουλέψω,σίγουρα χρειάζεται μια ιατρική γνώμη. Τα φτερά τα κρατούν ανοιχτά όταν θέλουν να δροσιστούν.αν έχεις το κλουβί κοντα σε καλοριφέρ απομάκρυνε το λίγο. Μπορεί το πρήξιμο να οφείλεται στο γαστρεντερικό ή μπορεί να είναι κάποια φλεγμονή.

Ανώνυμος είπε...

είναι αρκετά δύσκολο να συμβουλευτώ κάποιον κτηνίατρο ... μήπως μπορείτε να προτείνετε κάποιο σκεύασμα να του δώσω ωστε να ανακουφιστεί λίγο το καημένο ; τα φτερά του φαίνεται οτι τα ανοίγει λόγω πόνου κ όχι ζέστης . Δεν είναι κοντά σε καλοριφέρ και ξεκίνησε αυτή τη συνήθεια απο τότε που πρήστηκε ...

Greek Budgies είπε...

θα σε παραπέμψω σε ένα φορουμ που διάβασα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το δικό σου και δίνονται κάποιες συμβουλές. http://www.greekbirdclub.com/archive/index.php/t-31675.html+&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr
διάβασε τις ισως σε βοηθήσουν.

Ανώνυμος είπε...

To arseniko papagalaki mu xthes to efera paratirisa arga to apogevma alla k twra oti einai gkremasmeno anapoda. Einai stenaxwrimeno epd emathe me alla papagaliakia. Einai mikro akoma.

Unknown είπε...

Γειά σάς έχω και εγώ δύο παπαγαλακια το αρσενικό είναι αρκετά δραστήριο το θηλυκό πάλι όχι.κοιμάται περισσοτερες ώρες από το αρσενικό κ δεν είναι δραστήριο .βέβαια έχω
παρατηρήσει ότι κοιμάται στό ένα πόδι . λέτε να είναι άρρωστο?

Ανώνυμος είπε...

εγω εχω 2 αλλα στο ενα φενεται ο χαλινος στου σαν σπασμενο.ειναι θυλικο

Ανώνυμος είπε...

κι εγω εχω δυο ομως το θυλικο μυαζει σαν να εχει σπασμενο χαλινιο.ειναι συμμαδι αρρωστιας;

Ανώνυμος είπε...

Βοήθεια σας παρακαλω....το αρσενικόμου παπαγαλάκι έχει εμφανισει στο ματάκι του κατι σαν τσιμπλα...το ενοχλεί πολύ...τι είναι και τι πρέπει να κανω??????????Σας ευχαριστώ πολύ

Unknown είπε...

Γεια σας! έχω ένα πρόβλημα με το budgie μου. Γενικά είναι πολύ κινητικός και παιχνιδιάρης. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάνει συχνά εμετούς χωρίς όμως να επηρεάζεται η διάθεση του. Κυρίως αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πιστεύετε ότι έχει κάποια αρρώστια ή μπορεί απλά να "ζορίζετε" κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού; Σας ευχαριστώ πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Το ενα παπαγαλακι μου φαινεται σαν να εχει σπασμενο χαλινο.Μπορειται να μου δωσεται μια συμβουλη;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ανώνυμος είπε...

το παπαγαλακι μου κοιμαται συχεχεια και ειναι ολοι μερα φουσκωμενο αλλα τρωει και πινει νερο κανονικα τι μπορω να κανω για αυτο σας παρακαλω μολις διται αυτο το σχολιο απαντηστε

kavelas είπε...

Καλησπέρα.

Έχω 2 budgies.

To ένα είχε κουτσουλιές κολλημένες στα φτερά του πίσω και κάνει ένα θόρυβο σαν να μασάει σπόρους όταν δεν τρώει.
Έχει πρησμένη κοιλία και καρίνα.
Γενικά είναι φουσκωμένο.
Τρώει κανονικά και πίνει και νερό.
Είναι δραστήριος και παίζει με το άλλο.
Τους βάζω aviomycine στο νερό.

Τι μου προτείνετε να κάνω;

Ετχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

εχω ενα budgie και εχει κατι σαν πολλεσ τσιμπλες στο ματι του. δεν κηνειται καθολου μονο ανοιγει καμια φορα το φτερο του για να το τριψει ι κατι τετοιο.σας παρακαλω βοηθηστε...

Ανώνυμος είπε...

emenaτο παπαγαλακι εχει κατσει στο πατο του κλουβιου και με δυσκολια κουνιεται τι να κανω?

Ανώνυμος είπε...

Εχω και εγω ενα παπαγαλακι το οποιο ξινεται πολυ και μαδανε τα φτερα του και αναμεσα στο φτερωμα του προεξεχουν κατι σαν βελονιτσες που στη κορυφη τους εχουν κατι σαν μαυρακια.

Δέσποινα είπε...

Γεια σας το παπαγαλακι μ φταρνιζετε συνεχεια και ξινει την μύτη του τι να κανω;;;;επίσης τρώει την βαφή του κλουβιου

Ανώνυμος είπε...

Δεσποινα, χωρις να εχω ειδικες γνωσεις το οτι τρωει τη βαφη του κλουβιου δεν ειναι καλο! Μπορει να παθει δηλητηριαση και αυτο δεν το θελουμε! Για το οτι φτερνιζεται δεν ξερω τι ειναι και αμα ειναι αρρώστια... εγω θα σου προτεινα να το πας σε ειδικο κτηνιατρο

iris είπε...

Γεια σας..εχω 2 παπαγαλακια...το θηλυκό μου ουρλιαζει απιστευτα ολη μερα είτε υπάρχει ησυχια ειτε οχι....κ ολο επιτίθεται στο αρσενικό αλλα και το φιλαει κιόλας ολο θελει να ναι κοντα του. Τα χωρισα μια φορα για λιγη ωρα και τρελαθηκαν ουρλιαζαν. Τι να κανω για να σταματησει να ουρλιαζει έτσι και να επιτίθεται στο αρσενικό? Ανησυχω πολυ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι. Έχω ένα budgie 18 μηνών. Είναι αγοράκι. Το πήρα μωρό απ' τη φωλιά και το μεγάλωσα στη παλάμη μου. Ήταν μια επιθυμία που την κουβαλούσα από μικρό παιδί. Να αποκτήσω ένα παπαγαλάκι. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πουλί, καθότι, πέραν της εξαιρετικής του ευφυίας - όπως εξάλλου φημίζονται τα ζώα αυτά - πολύ σύντομα μιμήθηκε την ανθρώπινη ομιλία. Κοινώς, "μιλάει" και μάλιστα τόσο καλά και με τόσο πλούσιο ρεπερτόριο που θαρρείς πως υπάρχει ένας ακόμη άνθρωπος μέσα στο σπίτι (ένα παιδάκι!)... με φτερά(!)
Επάνω στον χρόνο, παρουσίασε ένα περίεργο σύμπτωμα. Άρχισε να κάνει εμετούς επάνω στο ποδαράκι του και να ξανατρώει στη συνέχεια τη τροφή που έβγαζε. (Να σημειώσω οτι, από μικρό "έπαιζε" με τα ποδαράκια του). Το έκανε με τόση λαχτάρα και μανία, που έπρεπε να έρθει το βράδυ και να κλείσω τα φώτα για να σταματήσει. Φυσικά το πήγα στον κτηνίατρο, ο οποίος δεν βρήκε κάποιον μύκητα ή μικρόβιο στο στοματάκι του (με χρήση μπατονέτας που την είδε στο μικροσκόπιο). Χαρακτηριστικά μου είπε πως μάλλον πρόκειται για κάποιο τικ. Ωστόσο, για κάθε ενδεχόμενο, μου είπε να του δώσω Nystamysyn. Από τότε το έχει κάνει ξανά άλλες δύο φορές. Η ζωντάνια του και η διάθεση του δεν επηρεάζονται, απλά σταματά να μιλά. Αναρωτιέμαι μήπως πρόκειται για τη συνήθεια που έχουν τα πουλιά αυτά να ταΐζουν το ταίρι τους και απλά το δικό μου το παπαγαλάκι το παρακάνει. Δε ξέρω. Με ανησυχεί όμως και στεναχωριέμαι να το βλέπω σ' αυτή τη κατάσταση και φυσικά σκέφτομαι μήπως κρύβεται κάποια ασθένεια. Θα σας ήμουν ευγνώμων εάν θα μπορούσατε να με βοηθήσετε μέσα από κάποια δική σας, τυχόν, παρόμοια εμπειρία. Σας ευχαριστώ πολύ.

ΥΓ. Το πουλάκι αυτό το αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου...

Unknown είπε...

Καλησπέρα !έχω δύο παπαγαλακια εκ των οποίων το ενα εδώ και δύο μέρες περίπου κοιμάται συνέχεια , νά σας πώ ότι όταν έβαζα το χερι μου στο κλουβί για νά καθαρισω πήγαιναν και κολλούσαν στην κούνια και μόλις τελείωνα το καθαρισμα τοτε μονο έφευγαν από υιό θέση τους !σήμερα όμως το ένα ούτε έφυγε ούτε τίποτα ανέβηκε στο χέρι μου και κοιμήθηκε! Έχει σταματήσει νά κελαηδα και δν είναι ενεργητικό όσο το άλλο !κοιμάται και βάζει το κεφάλι του κάτω από το φτερό τού.... Τι μπορεί νά έχει ? Εννοείται πως θα το πάω στο πετ σοπ που το πηρα να μου πουν άν γνωρίζουν το τι συμβαίνει, αλλά άν κάποιος αντιμετώπισε τά ίδια θα ήθελα νά μου απάντησει! Ευχαριστώ !

Unknown είπε...

Καλησπέρα !έχω δύο παπαγαλακια εκ των οποίων το ενα εδώ και δύο μέρες περίπου κοιμάται συνέχεια , νά σας πώ ότι όταν έβαζα το χερι μου στο κλουβί για νά καθαρισω πήγαιναν και κολλούσαν στην κούνια και μόλις τελείωνα το καθαρισμα τοτε μονο έφευγαν από υιό θέση τους !σήμερα όμως το ένα ούτε έφυγε ούτε τίποτα ανέβηκε στο χέρι μου και κοιμήθηκε! Έχει σταματήσει νά κελαηδα και δν είναι ενεργητικό όσο το άλλο !κοιμάται και βάζει το κεφάλι του κάτω από το φτερό τού.... Τι μπορεί νά έχει ? Εννοείται πως θα το πάω στο πετ σοπ που το πηρα να μου πουν άν γνωρίζουν το τι συμβαίνει, αλλά άν κάποιος αντιμετώπισε τά ίδια θα ήθελα νά μου απάντησει! Ευχαριστώ !

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σας.το ενα μου παπαγαλακι (αρσενικο) και ενω εχει οικογενεια με μωρα συγκεκριμενα 7 καθετε κατω και ολο κοιμαται ουτε τρωει ουτε πινει ουτε μιλαει. σας παρακλαω απαντηστε μου συντομα

Unknown είπε...

Το καλυτερο που θα μπμπορούσες να κάνεις θα ήταν να πας σε ένα κτηνίατρο για να στο κοιτάξει

Unknown είπε...

Το καλυτερο που θα μπμπορούσες να κάνεις θα ήταν να πας σε ένα κτηνίατρο για να στο κοιτάξει

Λια είπε...

Αυτο ειναι φυσιολογικό. Ολα το κανουν. Τα δικα μου μονο ετσι κοιμούνται. Νιώθουν ασφαλές το περιβάλλον γύρω τους ;)

Unknown είπε...

Καλησπέρα έχω δύο παπαγαλάκια
Θα ειθελα Ν ρωτήσω αν έχουν κάτι γιατί συνεχεια τιναζονται
Παρακαλώ απαντήστε μου

Στελλα είπε...

Χωρις να ειμαι ειδικος θα ελεγα πως τα παπαγαλακια χρειαζονται περισσοτερο παιχνιδι.

Στελλα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Christina είπε...

Καλησπέρα,

έχω ένα ζευγάρι, το θυλυκό που είναι κομτά στα 5 εδώ και κανά μήνα έχασε τα πούπουλα γύρω από τα μάτια, και ξύνεται συνέχεια στα κλαδιά....
Πίνει και τρώει κανονικά, οι κουτσουλιές του επίσης κανονικές.

Τι μπορεί να είναι?

Unknown είπε...

Έχω ένα budgie το οποίο αυτό το καιρό είχε χάσει φτερά γύρο από το ένα μάτι και πρίστηκε. Μετά από λίγες μέρες φαινόταν καλύτερα αλλά τελικά άρχισαν να πέφτουν τα κανονικά του φτερά στο κεφάλι και να βγαίνουν μαύρα αγκαθωτά φτερά στη θέση τους. Σήμερα τα αγκαθωτά φτερά είναι πολλά.. Μπορεί κάποιος να μου πει τι έχει; Αν είναι κάποια συγκεκριμένη ασθένεια και πως μπορώ να την αντιμετωπίσω;

Έλενα είπε...

Γεια σας.. εχθές το βράδυ βρήκα το αρσενικό μου παπαγαλάκι νεκρό.. δεν μου έβγαλε κανένα σύμπτωμα φαινόταν υγειεστατο.. το φτερωτό του ήταν λαμπερό κ παρά το ότι όταν τον πήρα πριν 6 μήνες δεν είχε μακρυά ουρά τον τελευταίο καιρό είχε μεγαλώσει.. το μόνο που είχα παρατηρήσει είναι πως τις 2 τελευταίες μέρες δεν κελαιδουσαν όπως πριν όλη μέρα κ ο μικρός έκανε κάτι ήχους σαν να έχει δισπνοια κάποια στιγμή προχθές.. υπάρχει περίπτωση να έπαθε κάτι λόγω ζέστης? Έκανα όλα τα απαραίτητα για να μην μου σκάσουν.. τα ψεκαζα με νερό τους άλλαζα νερο 2 φορές την ημέρα. Τι να κάνω με την θυληκια μου? Σήμερα το πρωί που της μιλούσα έκλεινε τα μάτια της κ δεν κελαιδουσε.. πρέπει να της πάρω αρσενικό σύντομα η δεν θα το δεχτεί? Φοβάμαι μην μου πεθάνει κ αυτή

Unknown είπε...

Καλημέρα σας. Πιο παλιά είχα και εγώ έναν αρσενικό παπαγάλο και αγαπιόμασταν πολύ! Θα πούλαγα και την ψυχή μου για μια ακόμα στιγμή μαζί του. Του βάζαμε φάρμακο στο νερό και το φροντίζαμε όσο καλύτερα γινόταν, αλλά δεν τα κατάφερε και πέθανε. Θα ήθελα να πω τις συνήθειες του εκείνο τον καιρό Όστε όποιος ανησυχεί για τον παπαγάλο του να διαβάσει αυτό το σχόλιο. Του είχαμε βάλει στο Κάτο μέρος του κλουβιού ένα μαξιλάρι και καθόταν μονάχα εκεί με σκημένο το κεφάλι. Έτρωγε φαγητό που είχαμε βάλει σε ένα μπολ για δύο ώρες. Κοιμόταν στα δύο πόδια και έκλεινε συχνά τα μάτια του για αρκετή ώρα. Τα βράδια που ήταν ξύπνιος έριχνε το βάρος του μπροστά και ερχόταν απότομα στην αρχική του στάση. Λυπάμε που θα σας απογοήτευση αλλά αν ο παπαγάλος σας είναι σε αυτή την κατάσταση το μόνο που μπορείς να κάνεις για αυτό είναι να του δώσεις έναν χαρούμενο θάνατο και να του πεις αντίο.
Εφόσον είμαι μονάχα 10 χρονών δεν μπορώ να είμαι και ειδική, αλλά μπορώ να απαντήσω σε μερικά σχόλια όπως το πάνω. Η θυλικιά έχει πέσει σε κατάθλιψη και όπως οι άνθρωποι αυτοκτονούν με την απόλια ενος αγαπημένου πρωσόπου θα μπορούσε να πεθάνει κι αυτή. Προτείνω να της πάρετε έναν καινούριο φίλο. Δέσποινα, άμα ο παπαγάλος φτερνίζετε μετά από όταν πίνει νερό είναι απόλυτος φυσιολογικό, μετά απότον παπαγάλο μου που πέθανε βρήκαμε έναν άλλο και τον φροντίζαμε. Εκείνος είχε μια συνήθεια να τρώει την βαφή από το καμπανάκι του καθρέπτη και δεν έπαθε απόλυτος τίποτα. Αν έχει κουτσουλιές στο φτερό πρέπει να το πάτε σε κτηνίατρο όμως το να κάνει πως μασάει όταν δεν τρώει είναι OK. Άμα βγάζει τσίμπλες γύρο απ τα μάτια του είναι πολύ σοβαρό! Σιγά σιγά θα εξαπλωθούν και μπορεί να προκαλέσουν θάνατο! Πήγενέ το αμέσως σε κάποιο γιατρό! Λοιπάμε πολύ αν δεν πρόλαβαν να βοηθήσω ή δεν είχα αρκετές γνώσεις για να το κάνω, όμως χρειάζομαι κι εγώ βοήθεια! Ο ένας από τους δύο μου παπαγάλους έχει κοντή ουρά και τα περιτόματά του είναι ανοιχτόχρωμα, κολάνε επήσεις στα φτερά του. Θα σας είμαι ευγνώμων αν απαντήσετε!

Ανώνυμος είπε...

Πήρα τον παπαγαλο μου πριν μια βδομάδα δεν μου φαινετε άρρωστος γιατί κελαηδαει και τρώει κανονικά κάθετε συνέχεια στα δύο του πόδια και με παραξενεύει δεν τον έχω δει ποτέ να κοιμάτε ούτε να πίνει νερό δεν αγγίζει καθόλου τα φρούτα και τα λαχανικά που του βάζω τρώει μόνο σπόρια και κεχρί

Ολυμπία είπε...

Καλησπέρα είμαι η Ολυμπία θα θελα την βοήθεια σας σε ένα σημαντικό θέμα έχω δύο παπαγαλάκια budgie και το ένα μου παρουσίασε ένα πρόβλημα το ένα μάτι του το κρατάει κλειστό έχω ανησυχήσει πολύ και απευθύνθηκα σε εσας ευχαριστώ εκ των προτέρων

efisoulew είπε...

Γεια σας!!!χθες μου αγόρασε ένα ζευγάρι budgie ο σύντροφός μου!σήμερα το αρσενικό μου φαίνεται κάπως κακοκεφο..πίσω στα φτερά από τον πρωκτό έχει κολλημένα κακακια..κ καποιες φορές με το ράμφος του προσπαθεί να καθαρίσει την περιοχή.καθεται με το κεφάλι προς τα κάτω κ μόνο όταν πηγαίνω προς το κλουβί το σηκώνει..να είναι όλα αυτά από την αλλαγή περιβάλλοντος;;να τα πάω στο κατάστημα που μου τα αγόρασε κ να ρωτήσω;;;

maria είπε...

Το παπαγαλάκια μου έχει πρησμένα ρουθούνια μήπως ξέρει κάποιος να μου πει τι μπορεί να έχει;

Unknown είπε...

Exo zeygari papagalakia kai to arseniko tou pristike to podi tou exei kai to daxtilidi kai den to patai to podi toy einai ligo periergo to podi tou exei kati san eksogkomata sto podi toy ti prepei na kano

tresas είπε...

Ο παπαγαλος μου είναι θηλυκό και είναι σαν το Μπατσί της φωτογραφίας που έχεις βαλει,μήπως ξέρεις τι ειναι;;;;;;?

Unknown είπε...

Γεια σας!Εχουμε ενα αρσενικο badgie και την νυχτα ενω κοιμομασταν ακουσα ενα εντονο φτερουγισμα.Σηκωθηκα και ειδα πως ενα μεγαλο κομματι απο την ουρα του ειχε φυγει.Ξερει καποιος να μου απαντησει τι μπορει να σημαινει αυτο;Ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας ,εχει περίπου ένα χρόνο που το ένα μου παπαγαλακι έχει έντονα φουσκωμένο στήθος και μερική απώλεια πουπουλων σ αυτο το σημείο.Ξέρετε τι μπορεί να είναι?

Unknown είπε...

Το παπαγαλακι μου εδώ και δύο μέρες δεν έχει όρεξη για παιχνίδι τρώει κανονικά μιλάει αλλά κάθεται συνέχεια φουσκωμένο και χωρίς να παίζει
Ανησυχώ πολυ

Μαρινα είπε...

Καλημέρα έχω πάρει ένα παπαγάλακι μου είπαν ότι είναι 2 μηνών κάθετε συνέχεια στην ίδια θέση αν δε το παρακίνησω εγώ να παίξει κάπως αυτό τίποτα. Τρώει κανονικά οοσ εχω δει. Παίζει ρόλο η ηλικία? Παρακαλώ πείτε μου.

Unknown είπε...

το Budgie μου έχει μέσα στο μάτι ένα γκρι σκουπιδακι μοιάζει αλλά δεν φεύγει ξέρει κανείς κάποιο κολλύριο κάποια θεραπεία ?

Unknown είπε...

Καλησπέρα, έχω ένα παπαγαλάκι και εδώ και λίγο καιρό είναι πολύ ήσυχο, εκεί που κάποιες φορές έβγαζε κάποια τιτιβισματα τώρα είναι πολύ ήσυχο, όμως τρώει το φαγητό του. Μήπως ξέρετε τι μπορεί να έχει?

Ανώνυμος είπε...

Γειά σας έχω δύο παπαγαλάκια και τα βρήκα να κοιμούνται στον πάτο του κλουβιού είναι κάτι ανησυχητικό ή απλά ζεστενονται επειδή είναι καλοκαίρι;

Unknown είπε...

Καλησπέρα, έχω ένα θηλυκό γύρω στα 4 χρόνια πριν λίγο καιρό πήρα ένα αρσενικό παρατήρησα ότι το θηλυκό πολλές φορές σκύβει και τρέμει αλλά αυτό το κάνει για δευτερόλεπτα επίσης την έχω δει 2 φορές να πέφτει κάτω απο τα κλαράκια εντελώς ξαφνικά, είναι δραστήριο, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στα περιττώματά του και τρώει κανονικά είναι κάποιο σύμπτωμα ότι είναι άρρωστο ή το θέμα σχετίζεται με το αρσενικό;

Ειρήνη είπε...

Έχω ένα αρσενικό budgie εδώ και έναν χρόνο. Πριν από 5 μήνες του πήρα και ένα θυληκο για να μην είναι μονο του. Το θυληκο πέθανε αμέσως διότι ήταν άρρωστο φτερνιζοταν συνέχεια και στην αρχή δεν το είχα καταλάβει και τα έβαλα να έρθουν σε επαφή. Δυστυχώς μετά τον θάνατο του θυληκο μου παρατήρησα ότι και το αρσενικό μου άρχισε να φτερνίζεται. Πήγα σε έναν κτηνίατρο διότι δεν υπάρχει πτηνιατρος ούτε στην περιοχή μου ούτε κάπου κοντά και μου έδωσε μια αντιβίωση κατά των αναπνευστικων λοιμώξεων. Γαι λίγο καιρό είδα βελτίωση αλλα τώρα ξανά άρχισε να φτερνίζεται πιο έντονα από πριν τι μπορεί να κάνω;;; ευχαριστώ εκ των προτέρων

Unknown είπε...

Έχω ένα budgies κ μερικές μέρες δεν έχει όρεξη δεν πετάει αρκετά είναι σαν να κοιμάται συνεχώς κ λερωμένη αμάρα (αμάρα του πουλιού είναι η οπή εξόδου του αυγού και της κοτσουλιάς σας παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος

Unknown είπε...

Έχω ένα παπαγαλάκι εδώ και ένα χρόνο και πριν 8 μέρες δεν έτρωγε όσο έτρωγε έτρωγε πάρα πολύ λίγο,πίνει πολύ νερό, δεν είναι τόσο δραστήριος όσο ήταν είναι πολύ κουρασμένος, το ένα μάτι το έχει μισό ανοιχτό, και τα κόπρανα του βγαίνουν σαν νέρο, κάπου-κάπου χάνει την ισορροπία του και τρέμει πολλές φορές την ημέρα

Unknown είπε...

Καλησπέρα..το budgie μετά από μια προσπάθεια να το πιάσω βγάζει αίμα από το κεφάλι του..τι πρέπει να κάνω;

Unknown είπε...

Το παπαγαλάκι μου από χθες κουνάει περίεργα τον λαιμό του σαν να προσπαθεί να κάνει εμετό και να μην μπορεί σήμερα το ξανάκανε έβγαλε κάτι σαν σάλιο
Του έβαλα βιταμίνες το νεράκι του αλλά ανησυχώ πολύ τι να κάνω?

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας το bydgie παπαγαλακι μου εχει βγαλει τοσο πολυ τα φτερα του ετσι ωστε να φαινεται το δερμα του να ανησυχω;
(αυριο το παω κτηνιατρο)

Ανώνυμος είπε...

Πήρα και εγώ προχθές ένα παπαγαλάκι, το οποίο σχεδόν όλη μέρα κάθετε μπροστά στο καθρεφτάκι του,έφαγε ελάχιστα και ήπιε επίσης ελάχιστο νερό. Ούτε και εγώ τον είδα να κοιμάται! Του μιλάω και κλείνει συνέχεια τα ματάκια του... εσένα τελικά τι έκανε;

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας.Σημερα το βραδακυ εχασα αποτομα το αρσενικο μου μπατζι.Δεν ειχα σημαδια πτωσης στην υγεια του και αυτο σας το λεω με βεβαιοτητα διοτι ειχαμε πολυ στενη σχεση με το συγκεκριμενο ζευγαρι.Ηταν πολυ νεο σε ηλικια (3 ετων)αλλα τον τελευταιο χρονο δυστυχως δεν ζευγαρωνε με την θηλυκια καθως την περιμεναμε να ωριμασει.Εφοσον ο μικρος μου δεν επασχε απο καποιο παρασιτο που δεν το αντιληφθηκαμε, θα μπορουσε να φυγει επειδη το ορμονικο δεν δουλευε οπως οριζει η φυση; Το ξερω οτι μπορει να ακουγεται χαζο αλλα δεν ειμαι και πολυ ενεμερωμενη επανω σε αυτα τα θεματα.Θα μπορουσε καποιος να μου λυσει την απορια; Πραγματικα μου λειπει αφανταστα γιατι ηταν ενα πολυ τρυφερο παπαγαλακι .Σας ευχαριστω.

Unknown είπε...

Γειά σας... Εμένα το baggie μου κοιματα στα 2 πόδια πάνω στην κούνια του με το κεφάλι να το γυρίζει στην πλάτη. Επίσης όταν την βγάζω έξω από το κλουβί πηγενε πάνω στην πόρτα του σπιτιού και δεν θέλει να φεύγει ή πηγενε πάνω στο κλουβί της(Δεν θέλει σχεδόν ποτέ να την βγάζω έξω από το κλουβί της) Επίσης βγάζει συχνά τα πούπουλα της και όταν τα βγάζει έχει το συνήθειο να τα κρατά και να τα μασουλάει. Τώρα μου έβγαλε τα 2 μεγάλα πούπουλα που έχει στην ουρά της και έχου μείνει μόνο κάτι μικρά δηλαδή έβγαλε την μισή ουρά της. Φτερνιζεται συνέχεια και ανησυχώ πάρα πολύ! Σας παρακαλώ πητε μου έχει κάτι σοβαρό; Γνωρίζεται αν έχει κάτι σοβαρό; Είναι το ζωάκι μου και ανησυχώ πάρα πολύ!😥

Unknown είπε...

Καλησπέρα στην παρέα!! Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση!! Έχω 5 μικρά Μπατσί που τα οποία τα μεγάλωνω εγώ με κρέμα!! Από εχθές το 1 κάνει εμετό και θέλει συνέχεια να κοιμάται!! Ήτανε ένα πουλάκι όλω μέσα στην ενέργεια!Τι μπορώ να κάνω για να γίνει καλά?

Ανώνυμος είπε...

Το παπαγαλάκι μου έχει περιττώματα κολλημένα στον ποπό του.Το καθάρισα και πάλι έχει. Τι κανω;

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικά με το παπαγαλάκι μου. Πριν περίπου 7 μέρες συνέβη καταλάθος ένα ατύχημα: πήγαινα από το σαλόνι στο δωμάτιο και αυτός με ακολούθησε χωρίς να το αντιληφθώ και την ώρα που έκλεισα την πόρτα χώθηκε ενδιάμεσα με αποτέλεσμα να τον πιέσει ελαφρώς. Εκείνη τη στιγμή έπεσε κάτω και για λίγο περπάτησε και φάνηκε ότι πόνεσε. Μετά από λίγη ώρα το παπαγαλάκι φαινόταν εντάξει αρτιμελείς χωρίς αίμα πουθενά και πετούσε κανονικά. Από τότε όμως σαν να άλλαξε λίγο συμπεριφορά και σταδιακά άρχισε να κοιμάται αρκετά και να έχει χάσει την όρεξη του τρώγοντας λιγότερο απ ότι πριν. Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω?

Ανώνυμος είπε...

Sixnomi ala to diko mou simera itan oli Mera san narkomeno Kai ekane dio fores emeto!!!!!! Einai Kati sobaro 😭 😭 😭

 
Design by Petras | mail me to arpetr@gmail.com