Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Συνηθισμένες Ασθένειες


Τα budgies χρησιμοποιούν τα πόδια και τα νύχια τους για να πιάνονται πάνω στα κλαδιά τους αλλά και για να εκτελούν άλλα ακροβατικά κόλπα γι’ αυτό είναι σημαντικό τα πόδια τους να λειτουργούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να αποφύγετε προβλήματα στα πόδια τους είναι να ελέγξετε ότι το Budgie σας έχει μια καλά ισορροπημένη διατροφή που περιέχει βιταμίνες χόρτα και λαχανικά. Να κρατάτε το κλουβί καθαρό με μαλακά κλαδιά και κυρίως να το παρατηρείτε. Στην φύση τα άγρια budgies όταν δεν αισθάνονται καλά θα προσπαθήσουν να κρυφτούν ή θα φροντίσουν να μην δείξουν ότι είναι άρρωστα ώστε να μην γίνουν η λεία των αρπακτικών. Από ένστικτο το ίδιο κάνουν και τα παπαγαλάκια υπό αιχμαλωσία και αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβουμε αν ένα παπαγαλάκι μας αρρωστήσει. Αλλά υπάρχουν πολλά σημάδια που θα μας ειδοποιήσουν για προβλήματα στα πόδια τους.

Αν είστε αρκετά προσεκτικός με την υγεία των Budgies σας ή δεν είστε απολύτως σίγουρος για το αν τα παπαγαλάκια σας αρρώστησαν μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε κτηνίατρο.

Bumblefoot (αγγλικός όρος)

Προκαλείτε από το βακτήριο Staphylococcus aureus, είναι μια πολύ κοινή ασθένεια στα budgies. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια φλεγμονή / μόλυνση στο κάτω μέρος του ποδιού. Στα πρώτα στάδια της ασθένειας τα συμπτώματα είναι το κοκκίνισμα και το αδυνάτισμα του δέρματος στο κάτω μέρος των ποδιών τους. Η μόλυνση μπορεί στη συνέχεια να αναπτυχθεί στα μαξιλάρια των ποδιών και αν το αφήσουμε χωρίς θεραπεία, τα πόδια θα πρηστούν και ο ιστός θα νεκρωθεί και στην συνέχεια η μόλυνση να απλωθεί και στο κόκκαλο του ποδιού.

Η συνηθισμένη αιτία αυτής της μόλυνσης είναι τα πλαστικά κλαδιά, τα λερωμένα κλαδιά( βακτήρια δημιουργούνται συνέχεια στα λερωμένα κλαδιά, γι’ αυτό πρέπει να καθαρίζονται ή να αλλάζουν) ,η έλλειψη βιταμινών και άλλα διατροφικά προβλήματα. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε την μόλυνση αυτή είναι να αποφύγουμε τις συνηθισμένες αιτίες. Τα μαλακά κλαδιά όπως ξύλινα ή από σχοινί είναι πολύ καλυτερα. Τα αντιβιοτικά και αντιφλεγμονώδη φάρμακα θα βοηθήσουν στη θεραπεία και θα μειώσουν το πρήξιμο και την ταλαιπωρία του πουλιού. Αν η μόλυνση είναι σοβαρή τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιδέσμους ώστε να αποτραπεί μια περαιτέρω μόλυνση . Οι επίδεσμοι θέλουν αλλαγή (αν και το ποιο πιθανό είναι να τους βγάζει μόνο του το πουλί) και αποτελέσματα μπορεί να δούμε μετά από πολύ καιρό.

Λέπια στο Πρόσωπο

Είναι μία μόλυνση που οφείλεται σε παράσιτο που λέγεται Cnemidocoptes pilae και η ασθένεια είναι κοινή σε πουλιά υπό αιχμαλωσία. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται η ανάπτυξη μυκήτων στο ράμφος, γύρω από τα μάτια ,τα πόδια και την αμάρα. Η θεραπεία γίνεται με την χορήγηση Ιβερμεκτίνης και χορηγείτε από κτηνιάτρους. Αν η μόλυνση δεν είναι μεγάλη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολυμαντικό.

Λέπια στα Πόδια

Η ασθένεια αυτή προκαλείτε από μύκητες στα πόδια. Οι μύκητες προκαλούν μεγάλες πληγές στο δέρμα. Βλέπεις συνήθως μικρά κόκκινα σημεία όπου οι μύκητες αναπτύσσονται στα πόδα των πουλιών ή μπορείς να δεις λέπια πάνω στο δέρμα.

πηγή: http://lb.vg/nuO81 (στο ξενόγλωσσο-αρχικό κείμενο θα δείτε και κάποιες φωτογραφίες από άρρωστα παπαγαλάκια)

52 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

se sxesh me to ramfos... exw ena papagalaki kai to ramfos tou exei megalwsei para pl. mou exoun pei pws yparxei kyndhnos pnigmou. isxiei afto???

Ανώνυμος είπε...

mporeis na kobeis to ramfos mexri ena simio me nixokopti giati eixa ena poy petha apo megalo ramfos den pnigike alla den kata pine thn trofi toy!

Greek Budgies είπε...

πρέπει να κόβουμε το ράμφος όταν αυτό μεγαλώσει πολύ.κανονικά πρέπει να το κάνουμε με ειδικό ψαλιδάκι,και να κόψεις λοξά ένα κομμάτι απο τα αριστερά και ένα απο τα δεξια του ράμφους.εγω χρησιμοποιώ έναν μεγάλο νυχοκόπτη όταν χρειαστεί.είναι πιο εύκολο.προσπάθησε όμως να μην το κόψεις παραπάνω απ' όσο πρέπει.

caramela είπε...

Χαιρετε,εχω κι εγω 1 ζευγαρακι πολυ ζωηρο και φλυαρο.Εδω και μερικες μερες ομως το θηλυκο καθεται στο πατωμα του κλουβιου,φουσκωμενο,και το κεφαλακι του το εχει γυρισμενο και χωμενο πισω στην πλατουλα του,και το ανησυχητικο ειναι οτι δεν πολυτρωει,καλα για κουβεντα....δεν το συζηταμε.Το αρσενικο καθεται πλαι και του κανει παρεα.Σκεφτηκα μηπως θελει να γενησει και του εβαλα φωλια,αλλα τιποτα.Μηπως ξερετε τι μπορει να εχει;Ευχαριστω.

Greek Budgies είπε...

Το ότι κάθεται στο πάτωμα έτσι και το οτι δεν είναι ζωηρό είναι ανησυχητικό. είναι συμπτώματα οτι είναι άρρωστο.Την φωλιά βγάλε την δεν χρειάζεται τέτοια εποχή. βάλε το κλουβί σε ζεστό μέρος.να το παρακολουθείς χωρίς όμως να ενοχλείς τα πουλιά.

JULIE είπε...

γεια σας εχω ενα μικρο παπαγαλακι το οποιο στην αρχη προχωρουσε και προσπαθουσε να πεταξει εδω και 2 μερες δεν μπορει να κινηθει...μπορειτε να με βοηθησετε?

Greek Budgies είπε...

πόσο χρονών είναι το παπαγαλάκι;τι εννοείς δεν κινείτε;μήπως είναι χτυπημένο στα πόδια;

maria είπε...

εχω και γω badgies και αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι οτι εχουν χοντρινη πολυ τα δυο μου και δεν ξερω το γιατι. και το αλλο εχει ξερανθει πολυ το μπλε ραμφος του . ειναι μυκητες;

maria είπε...

εχω και γω badgies και αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι οτι εχουν χοντρινη πολυ τα δυο μου και δεν ξερω το γιατι. και το αλλο εχει ξερανθει πολυ το μπλε ραμφος του . ειναι μυκητες;

maria είπε...

Μου συμβαινει και μενα αυτο με το φουσκωμα και δεν ξερω τον λογο . εγινε σαν μπαλιτσα . τρωει κ παιζει ειναι καλη η διαθεση του.

Unknown είπε...

kalispera sas prin dio ebdomades agorasa ena papagalaki budgie tis teleutaies meres kati exei to de3i ftero to kai tremi kai to anasikonei sinexeia ti mporei na einai ??? den me afinei na to aggi3w

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας....εχω ένα παπαγαλάκι νεαρής ηλικίας ...ακομα δεν έχει γίνει μόνιμο το χρώμα στο πάνω μέρος του ράμφος του...εχω παρατηρισει ότι δεξιά κ αριστερά στο άνοιγμα που κάνει στο στομα του από την εξω πλευρα έχει βγάλει κατι σαν σπυράκια που προεξέχουν ανησυχώ πολυ τι μπορεί να ειναι...? Ώρες ώρες τα ξύνει κιόλας..κ επίσης δεν τρώει καθόλου φρούτα τη να κανω κ γι'αυτο...η συμπεριφορά του δεν έχει αλλάξει για να πω ότι ειναι άρρωστο αλλά τη να κανω για αυτο που έχει στο ράμφος του???? Ας μ απαντησει κάποιος ανησυχώ...

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας έχω κι εγώ ένα παπαγαλάκι. Εδώ και αρκετό καιρό το ένα του ποδαράκι το κρατάει στον αέρα και τα δαχτυλάκια του έχουν μαζευτεί και κρέμονται. Γι αυτό και δεν μετακινειτε σχεδόν καθόλου και δεν μπορεί να κρατήσει την ισορροπία του!!!!! ΤΙ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΚΆΝΩ?????? ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΑΠΑΝΤΉΣΤΕ ΜΟΥ, ΑΝΥΣΗΧΩ!!!!!!

julie είπε...

Καλησπερα σε ολους κ χρονια πολλα.εχω ενα μπατζι 3ων ετων το αφησαμε για 5 ημερες κ μολις επιστρεψαμε τα μαλλακια του απο το ραμφος εως το σβερκακι του κ γυρω απο τα ματια του ειναι σαν ορθια αφου ειπαμε πως μοιαζει σαν γερος.οπου φαινεται δερματακι ειναι κοκκινο και σε σημεια των φτσρων του παλι φαινεται κοκκινιλα στο δερμα.εν τω μεταξυ καθεται πανω στο κλαδακι του κ τρεμει.γνωριζει κάποιος τι πρέπει να κάνουμε. Σας ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , έχω ένα αρσενικό ενήλικο budgie , το οποίο έχει μια βδομάδα που τρέμει τα φτερά του και τραβάει και βγάζει ορισμένα φτερά , αλλα γενικά ειναι ευδιαθετο , κινητικο και ομιλιτικο . Να ανησυχήσω????

Unknown είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΡΑΦΩ. ΕΧΩ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕΙ Κ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΕΔΩ Κ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΔΥΟ BUNGIE ΕΝΑ ΘΗΛΥΚΟ Κ ΕΝΑ ΑΡΣΕΝΙΚΟ. ΕΔΩ Κ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΤΙ ΗΧΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ´Η ΦΟΒΑΤΑΙ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΗΓΑ PET SHOP ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΛΛΑΞΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΛΟΥΒΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ. ΜΟΥ ΔΩΣΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ Κ ΚΑΤΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΜΟΥ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Κ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΗΧΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΑΚΟΜΑ Κ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ,ΛΕΣ Κ ΚΛΑΙΕΙ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Ανωνιμος είπε...

Το παπαγαλακι μου έβγαλε ένα σπυρι κατω απ το μάτι δεν έχω ιδέα τι ειναι πτηνίατρος εδώ δεν υπάρχει και δεν ξέρω τι να κάνω...μήπως έχει κάποιος ιδέα τι μπορεί να είναι ??? Σας παρακαλώ είναι επείγον!!!😞

Ανωνιμος είπε...

Είναι θηλυκό μπάντζι και το έχω μαζί με το αρσενικό...μήπως πρέπει να τα χωρισω ?? Πλιζζζζζ οποίος μπορεί να βοηθήσει😭

Unknown είπε...

ΠΑΡΤΟ Σ ΕΝΑ ΠΕΤ ΣΟΠ. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΑΤΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΘΑ ΝΑΙ Κ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΧΩΡΙΣΕ ΤΑ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ

Λια είπε...

Το παπαγαλακι μου ειναι 6 μηνών κοριτσάκι και σημερα στο επάνοδος μέρος της μυτουλας του στη μια πλευρά μονο εγινε σκούρο καφε. Ειναι κατι ανησυχητικό;

Unknown είπε...

ΟΤΑΝ Ο ΧΑΛΗΝΟΣ ( τα ρουθουνια) ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΦΕ ΣΤΑ ΘΗΛΥΚΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΝΗΚΙΚΙΩΝΕΤΑΙ Κ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.

Κατερίνα είπε...

Σώσαμε χθες ένα παπαγαλάκι απο μια γάτα !! Είδαμε οτι ειναι λιγο πληγωμένο κατω απο το φτερό του!! Μπορουμε να κανουμε κατι;;; να το βοηθήσουμε;; χθες έτρωγε σημερα κάθεται κοιμάται και υπιε λιγο νερό!!

Unknown είπε...

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΕΙ ΓΙΑ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΛΙΓΟ. ΨΑΞΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ Η ΦΤΕΡΟΥΓΑ ΤΟΥ. ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΕΙ;ΤΕΝΤΩΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΕΙ; ΤΟ ΓΑΤΙ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ;;;; ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΑΣ;

Κατερίνα είπε...

Γενικα το μονο που κανει ειναι να τρώει και να κοιμάται. οχι δεν τεντώνεται..και αν θελει να αναιβει κάπου βοηθάει με το Ράμφος του.Μπορει να ειναι αρρωςτο;; λογο κρύου και που ηταν βρεγμένο ;;
Το γατί το έχουν τα αφεντικά της μάνας μου.. οχι δεν ειναι δικό μας!

Unknown είπε...

ΑΡΑ ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΝΕΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κ ΤΟΠΟ Π ΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΑΓΗΤΟΥ Κ ΥΠΝΟΥ ΜΟΝΟ ΣΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΡΕΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΓΑΤΙΟΥ. ΑΝ ΒΡΑΧΗΚΕ ΚΙΟΛΑΣ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ. ΑΜΑ ΤΡΩΕΙ Κ ΠΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑΔΙ. ΤΟ ΡΑΜΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ. ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΕΡΙ; ΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ; ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ; Κ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ; ΒUNGIE ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΑ;

Ανώνυμος είπε...

Εμένα το θηλυκό παπαγαλάκη μου πέθανε ενώ είχε να ζεστάνει τα αυγουλάκια της...Ήταν πολύ αδύναμη...Γιατί όταν τη βγάλαμε έξω δεν είχε ούτε δύναμη να δαγκώσει...Νυστάζει ΣΥΝΈΧΕΙΑ..γιατι έγινε αυτό?Είχε αρρωστεια?

Ανώνυμος είπε...

Επείσης το αρσενικό με το οποίο ζευγάρωσε τώρα ,(χωρίς το θηλυκό πλεον)
φαίνεται λίγο χαλιά και κοιμάται με τα δύο πόδια... Επίσης τεντώνει απότομα το λαιμό του σαν να έχει κάτι πάνω ή σαν έχει ψιλοπνιγει...Δεν έχει δείξει κάτι άλλο?Είναι ανησυχητικό????

Γιώργος είπε...

Καλησπέρα.Εχω ενα παπαγαλάκι 3 χρόνια αλλά εδώ κ λιγο καρο ειναι ακεφο κοιμάται πολύ κάθεται κάτω κ εχει ενα πρήξιμο στο λαιμό.Τι μπορεί να ειναι;πως μπορω να το βοηθησω;Δεν υπάρχει πτηνιατρος στην περιοχή μου

Unknown είπε...

Καλησπερα το παπαγαλακι μ προσεξα πως καθετε κατω στο κλουβι κ βαριανασενει τ πρέπει να κανω? Μεχρι χθες το βράδυ ηταν μια χαρα. Μολις γυρισα και το ειδα ετσι.

Ανώνυμος είπε...

Emena o papagalos mu exi ena thema me to ramfos exi gini grini xroma ine san na kserathike k exi san ena mauro spiri sto ramfos aristera konda ato mati

ελευθερια είπε...

το παπαγαλακι μου εχει εδω κι ενα χρονο ενα πρηξιμο στο στηθος που ολο και αυξανεται,εχουν πεσει τα πουπουλα σ αυτη τη περιοχη και σιγουρα κατι δε παει σωστα.Ξερετε μηπως τι μπορω να κανω;

Δέσποινα Παπα. είπε...

Αν ξερει καποιος ας με βοηθησει,εχω δυο παπαγαλάκια και στο θυληκο παρατηρησα μια πληγη κατω απο την φτερουγα του ,δυστυχως το επιασα για να δω τη ηταν και αρχισε αμεσως να τρεχει αιμα απο εκεινη την στιγμη ειναι χαλια μπηκε μεσα στη φωλια και καθεται και δεν μπορει να πεταξει και περπατουσε μεσα στο κλουβι δυσκολευτηκε και στην φωλια να σκαρφαλωσει,πως μπορω να το βοηθησω; αν ξερει καποιος ας μου απαντησει.νιωθω τυψεις ότι του εκανα κακο που το επιασα....

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας.Εχω ένα παπαγαλακι 5 μέρες μικρό σε ηλικία της πρώτες 3 μέρες κελαηδουσε πολύ τής τελευταίες 2 μέρες δεν κελαηδα καθόλου και θέλει να κοιμάται συνέχεια.Τι έχει? Ξέρει κάποιος?

Unknown είπε...

Εχω ενα παπαγαλακι ου ενω ηταν πολυ ζωηρο εδω και δυο μερες ειναι ζαρωμενο. Δεν εχει δυναμη να πεταξει. Το βγαζω καθε μερα αο ρο κλουβι αλλα σημερα μπορει

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφερομαι να παρω παπαγαλακι, απο petshop, κ εχω θορυβηθει οσον αφορα τις ασθενειες που εχουν, γιατι εχουμε κ 2μικρα παιδια. Μεταδιδονται στον ανθρωπο οταν τρωνε απο το χερι τους;;;

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ Κ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ Κ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Unknown είπε...

το μπατζι θελει διαρκως να νιωθει οτι καποιος ειναι διπλα του αυτο που περιγραφεις ειναι συμπτωμα καταθλιψης επειδη ηταν μονο του..Δυστυχως ξεπερνιεται δυσκολα χρειαζεται παρα πολυ προσοχη

Unknown είπε...

εαν ειχα κανει σχετικα προσφατα ξανα γενα σημαινει οτι εξασθενησε πολυ ο οργανισμος της και δεν αντεξε..κανονικα πρεπει να γενανε 1-2 φορες τον χρονο

Unknown είπε...

Απο χτες το θηλικο παπαγαλακι μου εχει κατι κοκκινο στο ποδι του αλλα ειναι ζωηρη κατα τα αλλα

Unknown είπε...

;;

Νικόλαος είπε...

Καλησπέρα,αγόρασα ένα ζευγάρι παπαγαλακια μπατζι, και εκ των υστέρων αντιλήφθηκα ότι το θηλυκό στο ένα του πόδι δεν έχει καθόλου νύχια. Μια φορά έπεσε και από τα κάγκελα γιατί δεν γραπωνεται καλά. Κατά τα άλλα είναι υγιέστατο. Ουτ πριξιματα ούτε περίεργες συμπεριφορές. Υ.Γ πρώτη φορά αγόρασα, δεν έχω εμπειρία.

Mixalismj είπε...

Γιατί το παπαγαλάκι μου δεν είναι πολύ ζωηρό?? Πριν αντιδρούσε όταν πήγαινα να το πιάσω.. τώρα δεν κάνει τίποτα.. με το ζόρι πετάει..

Mixalismj είπε...

Ξέχασα να αναφέρω ότι το παπαγαλάκι μου είναι μπαντζι..

Ανώνυμος είπε...

Εχει στρεσαριστει καθολου αυτες τισμερες; Παρατηρησες κατι που να μην εκανε πριν; Μηπως εχει κρυωσει καθολου; Οι κουτσουλιες του ειναι φυσιολογικες;

Unknown είπε...

Έχώ ένά πάπάγάλάκί θήλύκό στά πόδάράκίά τής έχέί χρώμά άσπρό τί έίνάί άύτό τό πράγμά?

Unknown είπε...

Άπάντήστέ δέν έχώ κόψέί τά νύχίάτής γίάτί έίνάί έύάίσθήτά .

Unknown είπε...

Καλησπέρα σας μήπως ξέρει κανείς κόβουμε το ράμφος στα budgie..;;;

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΟΥΠΙΟΚΟΚΚΑΛΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΠΟ pet shop. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΞΥΝΕΙ ΤΟ ΡΑΜΦΟΣ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας. Το budgie μου πεταξε τοσο πολυ τα φτερα του που φαινεται το δερμα του αυριο το πρωι κτηνιατρο. Να ανησυχω; μπορω να κανω κατι;

Κρητικοπουλου Εύα είπε...

καλησπερα το παπαγαλακι γυρω απο το ματι του εχει γινει ροζ ενω στο αλλο ειναι καφε οπως ηταν , ξετερε τι συμβαινει ?

stacy είπε...

Καλησπερα. Το μπαντζι παπαγαλακι μου 7 μηνών περίπου εχει χασει τελείως τα πούπουλα του απο την κοιλια και το κεφαλακι του. Μόλις γύρισα από τον γιατρο. Δεν υπαρχει θεραπεια λέει και ισως το ξεπερασει ίσως και οχι. Ειναι ενας υιός γαλλικος σαν τον κορωνοιο στα πουλια. Γνωρίζετε κατι?

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, έχω δύο παπαγαλάκια budgie το ενα θηλυκό και το άλλο αρσενικο .. Τις τελευταίες μέρες το θηλυκό έχει αρχίσει και χάνει τις δυνάμεις του, τα πούπουλα του είναι φουσκωμένα και βαριανασαινει... Γνωρίζει κάποιος τι συμβαίνει και αν πρέπει να πάω σε κτηνίατρο;

 
Design by Petras | mail me to arpetr@gmail.com