Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Καλησπέρα!
Ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το ζευγάρι budgies που έχω. Αρχικά είχαμε τον Μαρσέλ, ένα αρσενικό budgie, το οποίο αν και ένα χρόνο και κάτι - τώρα πια - μαζί μας, δείχνει πάντοτε πολύ φοβισμένο,αμυντικό,δεν κελαηδάει καθόλου σχεδόν και γενικά είναι πολύ αδιάφορο στην ανθρώπινη συντροφιά. Η μόνη χαρά του και ασχολία ήταν να κάθεται όλη μέρα μπροστά σε έναν καθρέφτη-παιχνίδι και να το αγγίζει με το ράμφος του. Αποφασίσαμε λοιπόν,να του πάρουμε μια θηλυκή για συντροφιά και για να του "φτιάξει" τη διάθεση.Βάλαμε την Μέριλιν στο κλουβί εδώ και δύο μέρες τώρα (η οποία προσαρμόστηκε κατευθείαν), και παρά τις "παρενοχλήσεις" τις στον Μαρσέλ με το ράμφος της και τα καλέσματά της για παιχνίδι και το κελάηδισμά της, εκείνος συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο,την αποφεύγει και πολλές φορές την τσιμπάει με το ράμφος του επιθετικά για να την απομακρύνει.Απευθύνομαι σε σας για οποιαδήποτε χρήσιμη συμβουλή, ώστε να αποφύγουμε να κάνουμε κάτι λάθος, τώρα που είναι ήδη στην αρχή.Σας παρακαλούμε,βοηθήστε μας να αποκτήσουμε ένα ευτυχισμένο ζευγαράκι budgies!
Ευχαριστώ πολύ!
Καλές γιορτές!

Καλησπέρα Δέσποινα, πιθανόν η Μέριλιν είναι πιο κοινωνικοποιημένη γι'αυτό και προσαρμόστηκε κατευθείαν στο νέο της περιβάλλον, το ακριβώς αντίθετο απο τον Μαρσέλ. Ο αρσενικός σου σίγουρα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο απο λίγες μέρες για να συνηθίσει την νέα του παρέα. Βγάλε τον καθρέπτη απο το κλουβί αν δεν το έχεις κάνει ήδη, είναι τελείως περιττός. Δεν χρειάζεται να κάνεις τπτ άλλο παρα μόνο υπομονή και αυτα θα τα βρούνε μεταξύ τους μολις περάσει λίγος καιρός.  
φωτο.πηγη:http://www.budgiekeet.com

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το ζευγάρι budgies που έχω. εμένα τα παπαγαλάκια μου γενιουντε με σταρβα ποδαράκια καιμετά ψοφανε τη πρέπη να κάνω .η πως να μεγαλώσω σωστά τα νεογενητα παπαγαλάκια που έχω

Greek Budgies είπε...

Καλησπέρα,αυτό που μας γράφεις είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα αν έχει γίνει πάνω απο μια φορά. έλεγξε αν η φωλιά σου πληρεί βασικές προϋποθέσεις http://greekbudgies.blogspot.gr/2011/06/blog-post_17.html , έλεγξε αν κάποιος απο τους γεννήτορες έχουν κάποια γενετική ανωμαλία,(ανομοιόμορφα μέλη) και τέλος απευθύνσου σε κάποιο κτηνίατρο.είναι ίσως καλύτερο να μην ζευγαρώσεις ξανά το ίδιο ζευγάρι.

Unknown είπε...

Γειά σας είμαι 14 χρόνων.Έχω ένα ζευγάρι budgies έχουν κάνει πολλές γέννες νονιζω 6 η 7 αλλά συνεχόμενα και τα αυγά βγαίνουν άσπορα τι να κάνω?Ακόμη στην πρώτη γέννα εκκολαφθηκε ένα αυγουλακι όμως την 25η μέρα μας πέθανε γτ όμως ξερετε??😫.Κάτι τελευταίο που ξέχασα 😓 Τα παπαγαλάκια μου είναι άγρια και δεν μπορώ να βλέπω και πολύ την φωλιά και πάντα σε όλες τις γέννες που έχει κάνει η θηλυκια όταν τελειώνει η γέννα και βλέπει ότι δεν έχει εκκολαφθει κανένα αυγό τα σπάει και τα βγάζει έξω από την φωλιά και μετά πάει για επόμενη γέννα γτ συμβαίνει αυτό?? Αλλά θέλω να μου απαντήσετε σας παρακαλώ!!!

Unknown είπε...

Να ρωτήσω κάτι έχω ένα budgie μπλε και είναι αγορι αλλά μου φέρανε άλλο ένα πράσινο και στο Ράμφος του είναι κάπου κάπου αν το κοιτάς συνέχεια είναι πολύ λίγο μπλε μπορεί να είναι κορίτσι γιατί έχει και άσπρα..!!

Unknown είπε...

Επίσης είναι συνέχεια μαζί και δίπλα δίπλα και φιλιούνται

Unknown είπε...

Δεν έχω φωλιά αυτές δεν έχουν κάνει ποτέ αυγά

Unknown είπε...

Έχω πάρει ένα Μπατσί εδώ και μια εβδομάδα και δεν ξέρω αν κοιματε σωστά δειλαδει έχω ενα σεντόνι γύρο από το κλουβί πάω να.δω το βράδυ αν κοιματε και έχει και τα δύο πόδια πάνω στο κλαδάκι που κανονικά πρέπει το ένα

 
Design by Petras | mail me to arpetr@gmail.com