Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Καλησπέρα φίλε μου
Έχω δυο budgies και έχουν μικρά(είναι η τρίτη τους γέννα). είναι γεννημένα στις 28/10 ,29/10 και 3-11. Λογω έλλειψης χρόνου και το λόγω του ότι δεν τα φροντίζω μόνο εγώ αργήσαμε να καταλάβουμε ότι τα δυο μικρότερα είναι χτυπημένα. Απο το μικρότερο του λείπουν πούπουλα σαν να το έχουν μαδήσει .Το μεσαίο έχει ένα πρόβλημα με το πόδι σαν να είναι σπασμένο και δεν το κλείνει.Το πόδι ίσως φτιάξει αλλα για τα πούπουλα ανησυχώ μήπως το χτυπήσουν περισσότερο και πεθάνει. δεν μου έχει ξανα τύχει κατι τέτοιο. προσπάθησα να βγάλω απο την φωλιά το μεγάλο μήπως φταιει αυτό,αλλά δεν το ταίζουν οι γονείς του.


 - Φίλε Μανόλη ,το περιστατικό με τα δυο μικρότερα budgies είναι πολύ δυσάρεστο. Αν ο αρσενικός μπαίνει στην φωλιά όταν δεν είναι η θηλυκή μέσα παρατήρησε αν αυτός χτυπάει το μικρό. Τότε θα πρέπει να τον απομακρύνεις από το κλουβί και να αφήσεις την μητέρα να ταΐζει μόνη της τα μικρά. Αν ο αρσενικός δεν μπαίνει καθόλου στην φωλιά τότε πολύ πιθανόν είναι να δαγκώνει η μητέρα το μικρό επειδή δεν μπορεί να το ταΐσει.Σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. ίσως αναγκαστεί να βγεί μόνο του πιο γρήγορα απο το κλουβί,αλλιώς θα πεθάνει. Αύξησε την ποσότητα του φαγητού καθώς πρόσθεσε όλα τα απαραίτητα συμπληρώματα αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Το περιστατικό με το στραβό πόδι μου έχει τύχει και σε εμένα,είναι αποτέλεσμα μη εντατικού ελέγχου των νεοσσών,Το πιο πιθανό είναι να οφείλετε στις ακαθαρσίες τους μεσα στην φωλιά.όταν οι ακαθαρσίες είναι φρέσκες καμιά φορά κολλάνε στα πόδια των νεοσσών με αποτέλεσμα να ξεραίνονται πάνω τους,έτσι όταν αυτό είναι πολύ νεαρό ακόμα(τα κόκαλα δεν έχουν σχηματιστεί ακόμα)δημιουργείτε κάτι σαν νάρθηκας στο πόδι του νεοσσού και του δίνει μια μη κανονική μορφή. μπορεί βέβαια να είναι και αυτό που σκέφτηκες , το σπάσιμο δηλαδή αν και δεν το νομίζω γιατί θα έβλεπες και πληγή απο το δυνατό δάγκωμα. Αυτό θα φανεί αργότερα κατα την ενηλικίωση του. Χρειάζονται πολύ παρακολούθηση για να καταλάβεις τι φταίει. Προσπάθησε να έχεις το κλουβί σε θερμοκρασία  δωματίου. Η εποχή αυτή είναι η πιο ακατάλληλη για γέννα και είναι σίγουρα μια απο τις αιτίες ύπαρξης  τέτοιων προβλημάτων.


Κατα την γνώμη μου δεν έπρεπε να βγάλεις το μεγαλύτερο νεοσσό απο την φωλιά με το ζόρι.θα το έκανε αυτός μόνος του μόλις ένιωθε έτοιμος. και θα το έκανε σύντομα.συνήθως βγαίνουν στις 4εις εβδομάδες ίσως και λίγο παραπάνω, αλλά σίγουρα θέλουν και άλλο χρόνο για να ανεξαρτητοποιηθούν. Αν δεν μπορεί να πετάξει ακόμα ή να σκαρφαλώσει βάλε τον ξανά μέσα στην φωλιά , αλλιώς τον καταδικάζεις.



7 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλησπερα!
Τι να πω, δεν ξερω! Βασικα τα χωρισα για πολυ λιγη ωρα και τα ξανα αφησα μαζι μεχρι τωρα, δειχνει να μην υπαρχει καποιο προβλημα τωρα, το μεγαλο μπαινει/βγαινει απτη φωλια μονο του, τα αλλα δυο δεν δειχνουν να εχουν φρεσκα σημαδια(Μονο η μανα μπαινει στην φωλια, ο πατερας ταιζει απτην τρυπα) πιστευω οτι το μικροτερο θα βγαλει φτερακια γτ ηδη βλεπω να εχει χνουδακι και με προβληματιζει το μεσαιο με το ποδαρακι! Μπορω να κανω κατι για να το βοηθησω? απο τροφες ειναι μια χαρα και θερμοκρασια μονο δωματιου οταν ειναι με μωρα κ γενικα το χειμονα ειναι μεσα στο σπιτι παντα!
ευχαριστω για τις πληροφοριες!

Greek Budgies είπε...

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να επισκευφθείς κτηνίατρο αν και προσωπικά πιστεύω ότι είναι υπερβολή.Μπορείς να περιμένεις να δεις την συμπεριφορά του όταν αυτό με το καλό βγει οριστικά απο την φωλιά. Σε μια δική μου περίπτωση στην αρχή καθόταν μόνο στον πάτο του κλουβιού αλλά μετά απο λίγες μέρες άρχισε να σκαρφαλώνει στα κάγκελα του κλουβιού και να κουρνιάζει στα κλαδιά.Το πόδι βέβαια έχει μείνει ελαφρώς στραβό κάτι που όμως δεν το εμποδίζει σε τίποτα ακόμα και να ζευγαρώσει.

Unknown είπε...

Γεια σε ολους,εμενα τα μωρα ειναι περιπου 12 ημερων κ δεν εχουν 'χνουδι'στο σωμα τους μονο η ουρα κ τα φτερα πτησης εχιυν αναπτηχθει κ ειναι σεν συγκαμενα.γιατι;;;;

Unknown είπε...

Να συμπληρωσω οτι ειναι η 2 γεννα κ μου συνεβει το ιδιο αν κ αλλαξα φωλια κ εβαλα πλαστηκη κ την πλενω συχνα.

Unknown είπε...

Να συμπληρωσω οτι ειναι η 2 γεννα κ μου συνεβει το ιδιο αν κ αλλαξα φωλια κ εβαλα πλαστηκη κ την πλενω συχνα.

Unknown είπε...

Γεια σε ολους,εμενα τα μωρα ειναι περιπου 12 ημερων κ δεν εχουν 'χνουδι'στο σωμα τους μονο η ουρα κ τα φτερα πτησης εχιυν αναπτηχθει κ ειναι σεν συγκαμενα.γιατι;;;;

ΔΕΣΠΟΙΝΑ είπε...

Καλημέρα έχουμε ένα μικρό παπαγαλάκι ελεύθερο μέσα στο σπίτι που σήμερα το πρωί κατά λάθος πάτησε την ουρά του κ το ένα ποδαράκι ο γιος μου. Τι πρέπει να κάνω; Δεν έχει χτυπήσει κάπου αλλού από όσο μπορώ να δω όμως στηρίζεται μόνο στο ένα πόδι πλέον κ έφυγε η ουρά του

 
Design by Petras | mail me to arpetr@gmail.com