Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ερωτήσεις-Απαντήσεις



Ο Γιάννης μας έστειλε τις φωτογραφίες από τα παπαγαλάκια του και ζήτησε την βοήθεια μας .
- Ποιο είναι το φύλλο τους;
- Για το μπλε φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες ο σκούρος μπλε χαλινός του και άρα είναι αρσενικό,όμως το πράσινο δεν φαίνεται καθαρά. Στην τελευταία φωτογραφία διακρίνονται λευκές περιοχές γύρω από τα ρουθούνια του κάτι που σημαίνει ότι είναι θηλυκό, όμως το γεγονός ότι είναι νεαρό μπορεί να μας μπερδέψει, γι αυτό πρέπει να περιμένουμε λίγο για να σιγουρευτούμε.

Ο Γιάννης μας έστειλε τις δυο πρώτες φωτογραφίες γιατί παρατήρησε ότι τα πόδια του μπλε budgie του έχουν κάτι σαν λέπια και από το δεξί μάτι του λείπουν λίγα πούπουλα τα οποία και έχασε πολύ απότομα. Για τα πόδια του προτείναμε να κάνει το εξής,να πλύνει όλο το κλουβί πολύ καλά και κυρίως τα κλαδιά.επίσης να καθαρίζει τα πόδια του πουλιού με ένα πανί βρεγμένο με οινόπνευμα ή κάποιο άλλο αντισηπτικό. Για το μάτι του προτείναμε να περιμένει λίγες μέρες γιατί μπορεί να οφείλεται σε κάποιο τσακωμό μετα.

Η λύση σε όλα τα προβλήματα υγείας είναι ο κτηνίατρος χωρίς όμως να γινόμαστε υπερβολικοί και να τρέχουμε σε αυτόν με το παραμικρό. Γιάννη υπομονή. Κάποιος που μπορεί να καταλάβει περισσότερα βάσει των φωτογραφιών και τα όσα γράψαμε θα μπορούσε να μας σχολιάσει απο κάτω ώστε να βοηθήσουμε τον Γιάννη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

prepei na dinoyme brasta ayga sta papagalakia gia proteinei giati exw akoyseis pws an fane aygo meta trone kai ta dika toys isei kati tetoio gia toys papagaloys?

Greek Budgies είπε...

δεν ισχύει κάτι τέτοιο,το αυγό το δίνουμε για την προτεϊνη όπως έγραψες γιατί δεν μπορούν να την πάρουν απο αλλού.αν είδες καμιά φορά να τρώνε τα αυγά τους αυτό συμβαίνει για άλλους λόγους,πχ το οτι τα αυγά είναι αγονιμοποίητα και για αυτό είναι και ανεπιθύμητα απο το ζευγάρι.

 
Design by Petras | mail me to arpetr@gmail.com