Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Ο Απόστολος μας έστειλε τις φωτογραφίες από ένα αρσενικό budgie. Θέλει να μάθει πόσο χρονών είναι.Η πωλήτρια στο pet shop του είπε ότι είναι 6 μηνών.Επίσης ρωτάει αν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ώστε να καταλαβαίνουμε την ηλικία τους.


Απάντηση:
Εγώ εμπειρικά μπορώ να καταλάβω τους νεοσσούς από τα υπόλοιπα ενήλικα καθώς και αυτά που είναι πολύ μεγάλα σε ηλικία.Αυτό που είναι μικρότερο απο 3ων μηνών θα έχει ίσως λίγα φύτρα απο νέα πούπουλα στο κεφάλι του,το ράμφος του θα κρατάει μια μαυρίλα ( ανάλογα και το χρώματου φτερώματος του) ,τα νύχια του θα είναι πολύ μικρά και διάφανα και τέλος ίσως να προεξέχει το στέρνο του λίγο λόγω του ότι είναι πολύαδύνατο και τα πούπουλα του αραιά. Απο την ηλικία των 3ων μηνών καιπάνω σαν το δικό σου θα το καταλάβεις απο τον χαλινό,όσο αυτό είναιδυνατό, ο οποίος θα είναι αρκετά καθαρός ,δες αυτήν την φωτογραφία http://4.bp.blogspot.com/-xyvTObI3inU/TmR8JDVx5CI/AAAAAAAAALw/KFRVZdNNrNo/s1600/albino2.jpg στην συγκεκριμένη φωτογραφία το πουλάκι είναι πολύ νεαρό,αλλά ο χαλινός του 6μηνου θα είναι σε αυτήν την κατάσταση περίπου.Οι φωτογραφίες δεν με βοήθησαν πολύ ακριβώς γιατι ήθελα να δω τις λεπτομέρειες του ράμφους και του χαλινού του και δεν φαίνονται. Παρόλα αυτά παρατήρησα το έντονο χρώμα του χαλινού του budgie σου κάτι που δεν προδίδει νεαρό σε ηλικία,αλλά σίγουρα χρονιάρικο.Όπως επίσης φαίνεται το ράμφος του σχετικά μεγάλο, επίσης χαρακτηριστικό ενήλικου budgie. Με αυτήν την ανάρτηση στο μπλογκ ας ελπίσουμε ότι και κάποιος άλλος αναγνώστης θα μπορούσε να βοηθήσει,παρακαλούμε σχολιάστε και πείτε μας την γνώμη σας. Συγνώμη που δεν μπορώ να σε βοηθήσω και να σου δώσω μια απάντηση με σιγουριά.

13 σχόλια:

Greek Budgies είπε...

Το άσπρο σημαδάκι στην μύτη του ράμφους που ξεχωρίζει, δείχνει ότι το ράμφος έχεις αρχίσει να μεγαλώνει,κάτι που συμβαίνει στα ενήλικα παπαγαλάκια!

Ανώνυμος είπε...

egw otan prwto peira to papagalaki mo to ramfos toy ita pros to galazio twra exei ginei prws to skoyro prasino.ti einai telika arseniko i thiliko???

Greek Budgies είπε...

το φύλλο του budgie το καταλαβαίνουμε από το χρώμα του χαλινού όχι από το χρώμα του ράμφους.Στείλε μας μια φωτογραφία του budgie σου να σου πούμε το φύλλο του.

Ανώνυμος είπε...

signomi gia to lathos moy to xalino enoysa.ayrio mallon tha anebasw th fotografia!!!

mits είπε...

mipws mporeite na moy peite pws ginete na anevasw fotografies giati eime kenoyrgios edw????

Greek Budgies είπε...

Δεν γίνετε να ανεβάσεις φωτογραφίες μόνος σου εδώ,το greekbagies είναι προς το παρόν ιστολόγιο. Στείλε μου τις φωτογραφίες σου στο arpetr@gmail.com και λίγες πληροφορίες για τα παπαγαλάκια σου καθώς και οποιαδήποτε απορία έχεις,και θα κάνω μία νέα ανάρτηση.

mits είπε...

exw prospathisei apeires fores na soy steilo fotografia apo to papagalaki moy alla sinexia mou vgazei apotixia syndeshs.ti ginete mipws kanw kati lathos??????

Ανώνυμος είπε...

apo oti katalaba diabazontas kapoioa alla artha poy anebasate yparxei kai allos tropos na doyme an kapoio papagalaki einai arseniko i thiliko.l an to xalino giro apo ta roy thoynia toy einai leyko tote simenei oti to papagalaki einai thiliko????

Greek Budgies είπε...

mits λογικά ναι κάτι δεν κάνεις σωστά.ζήτα βοήθεια απο κάποιον φίλο σου να σου δείξει πως να το κάνεις.

Greek Budgies είπε...

Αυτό που σχολιάστηκε σε παλιότερες αναρτήσεις για το χρώμα του χαλινού γύρω απο τα ρουθούνια αφορά ειδικές περιπτώσεις.όπως π.χ. σε περίπτωση που έχουμε 2 πολύ νέα πουλάκια μπλε χρώματος το ένα αρσενικό και το άλλο θηλυκό,στους 2 πρώτους μήνες το χρώμα του χαλινού τους είναι παρόμοιο και μπερδευόμαστε.Σε αυτήν την περίπτωση θηλυκό είναι αυτό που γύρω απο τα ρουθούνια υπάρχει λευκό χρώμα.

mits είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
mits είπε...

oloi moy oi filoi den exoyn idea mipws mporeis na moy grapseis esi peripou pws mporw na to kanw???alla kai an den mporeis se eyxaristw poli giati me boeithises poli me tis anartiseis poy kaneis gia ta budgies!kai sinxaritiria poy dimioyrgises ayto to site giati xwris esena den tha mathena tipota gia ta budgies!!!!!:)

apospetr είπε...

παιδια ο αποστολος ειμαι το παπαγαλακι αυτο ειναι ηδη 4 μηνες στο σπιτι.εχει αλλαξει κατα πολυ συμπεριφορα.εχει γινει πιο παιχνιδιαρης φοβαται λιγοτερο.πλεον τον βγαζω εξω πεταει κανονικα.κελαηδαει πιο πολυ πρωτα δεν μιλουσε καθολου.φαινεται να ειναι τοσο πολυ υγειης.οποιος δεν εχει budgie του το συστηνω ανεπιφυλακτα.απο τα καλυτερα ζωακια ειδικα αν τον εξημερωσεις.αυτα γιατι ξερω πως διαβαζουν ατομα που αγαπαμε πολυ αυτα τα ζωα.καλησπερα σε ολουσ...

 
Design by Petras | mail me to arpetr@gmail.com