Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Καλησπέρα, πολύ καλη δουλεια γινεται απο το μπλογκ σας και συγχαρητήρια. Εχω πολλες απορειες οσον αφορα την αναπαραγωγη των παπαγαλων μου..καθως τα στοιχεια που παρατηρώ καθημερηνα μου δειχνουν οτι ειναι κοντα στην αναπαραγωγή.. Καταρχήν το κλουβί μου ειναι μεγαλο το οποιο σηκωνει καμια 30αρια παπαγαλους αν και εχω μονο 7 παπαγαλους γιατι πριν λιγες μερες πεθανε ενα αρσενικό. Το περιβαλλον στο κλουβι ειναι πολυ φιλικο και μοιαζει λιγο αληθινο γιατι εχω βαλει μεσα ενα μεγαλο κλαδι,σχοινακι να παιζουν,κουνιες,πολλα ξυλακια για να πατάνε. Οσον αφορα διατροφη τους βαζω τροφη εμποριου,σουπιοκοκκαλο,μαρουλι πολυ συχνα,αυγο που τρελαινονται να τρωνε,καροτο που δεν το αγγιζουνε σχεδον,πετρουλες χωνεψης,πετρα για το ραμφος που ειναι και ασβεστιουχα. Τα παπαγαλακια μου ειναι πολυ υγιες,ζωηρα. Τωρα ερχομαι στο θεμα της αναπαραγωγης...ενα συγκεκριμενο ζευγαρι το βλεπω συχνα να φιλιεται,ο χαλινος του θυληκου εχει πυρωθει,το αρσενικο το ταιζει συχνα,το ξυνει,το θηλυκό μπαινοβγαινει συνέχεια στις φωλιες γιατι τους εχω 3 αν και πρεπει να εχω ακομα 1-2. Τις τελευταιες μερες εγκαταστάθηκε μονιμα στην μια εκ των τριων φωλιων την οποια έδειχνε οτι συμπαθουσε. Επισης πριν 2-3 μερες μεσα στο νερο που πηγα να το αλλάξω βρηκα και ενα σπασμενο αυγο το οποιο δεν ειχε και τίποτα μεσα γιατι θα το εβρισκα μεσα στο νερο αυτο το κατι.Εσυ τι νομίζεις? Θα γεννησουν τα παπαγαλακια μου?Ή αυτο το αυγο ηταν το μοναδικο?
Θελω την γνωμη σου και την βοηθεια σου γιατι ειναι σημαντική. Ενας πολυ καλος φιλος και παρα πολυ καλος εκτροφεας παπαγαλων και ιδιαιτερα καναρινιών μου ειπε οτι ολα ειναι πολυ θετικα βηματα αλλα δεν του ειχα πει για το αυγο γιατι την επομενη το ανακαλυψα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, Στέλιος.

Καλησπέρα Στέλιο, θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με τα παπαγαλάκια που υπάρχουν μέσα στο κλουβί,είναι όλα ζευγάρια; είναι όλα ενήλικα; Βάλε μέσα στο κλουβί τόσες φωλιές όσες είναι και η θηλυκιες, έτσι ώστε όλες να έχουν μέρος να γεννήσουν.Επίσης βάλε τις φωλιές όσο πιο μακριά γίνεται η μια απο την άλλη έτσι ώστε να μην ενοχλούνται το ένα ζευγάρι με το άλλο. Το αυγό που είδες πεταμένο, ήταν "κλούβιο", δηλαδή αγονιμοποίητο και μπορεί να ήταν από οποιαδήποτε θηλυκιά,με περισσότερες βέβαια πιθανότητες από την πυρωμένη. Αυτό σημαίνει οτι η θηλυκιά διάλεξε να το γεννήσει εκτός φωλιάς ακριβώς επειδή ήταν αγονιμοποίητο ή επειδή δεν θεωρεί κατάληλλες τις συνθήκες για την επώαση των αυγών. Ελάττωσε το αυγό στην διατροφή και πρόσθεσε περισσότερο κανναβούρι για να πυρώσεις τους αρσενικούς. Σε τι μέρος έχεις το κλουβί σε υπαίθριο ή εσωτερικό; Αν το αναθρεπτήριο σου είναι σε εξωτερικό χώρο κάνε υπομονή μέχρι να ανέβει η θερμοκρασία. Τα Budgies είναι πουλιά που στην άγρια μορφή τους ζουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες γι'αυτό και η αναπαραγωγή τους περιορίζεται απο την θερμοκρασία του περιβάλλοντος τους. Σε αυτήν την περίπτωση βγάλε τις φωλιές δίνε τους μια φορά την εβδομάδα αυγό και πολλά φρούτα.Και πάλι να φροντίσεις να προσθέτεις "ΛΙΓΟ" αυτή την φορά καναβούρι στην διατροφή διότι βοηθά και στην αύξηση λίπους(για να αντεπεξέλθουν στο κρύο). Γνώμη μου είναι να περιμένεις 2 μήνες, δηλαδή μέχρι τέλη Απριλίου και μετά να τους βάλεις φωλιές. έτσι ώστε μέχρι και τον Οκτώβριο να μπορέσεις να κάνεις ξεκούραστα 3εις γέννες απο κάθε ζευγάρι.
Τώρα σχετικά με τα όσα είδες εσυ και το πώς τα ερμηνεύω εγώ. Σιγουρέψου ότι στον πάτο κάθε φωλιάς οι λακούβες που υπάρχουν να είναι στις διαστάσεις που πρέπει, δηλαδή να μην είναι πολύ ρηχές,είναι κάτι που βλέπουν πολύ αρνητικά οι θηλυκές. Επίσης το σπασμένο αυγό που είδες κατάλαβα ότι είδες μόνο το τσόφλι. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις το αυγό το γεννάνε στον πάτο του κλουβιού και στην συνέχεια είτε η ίδια θηλυκιά είτε κάποιο άλλο πουλί το τρώει,τρώει δηλαδή τον κρόκο του αυγού ή και τσόφλι καμιά φορά(αυτό το κάνουν οι θηλυκιές κυρίως ,τρώνε δηλαδή το τσόφλι απο το εκκολαπτόμενο αυγό για να καθαρίσουν την φωλιά)Αυτό λέγεται "κανιβαλισμός" και είναι πολύ συχνό φαινόμενο.

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ερωτήσεις-Απαντήσεις



Καλησπέρα , σας επισυνάπτω 2 φωτογραφίες από ένα ζευγάρι παπαγαλάκια που μου έδωσαν σήμερα .Εκτιμώ ότι είναι ζευγάρι απο το χρώμα των χαλινών που είναι διαφορετικό όπως φάινετε καθαρά στις φωτογραφίες .Θέλω να μου πείτε άν απο αυτό μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι ενήλικα και μπορούν να μπουν στην διαδικασία αναπαραγωγής . Αν ναί , είναι τώρα ο καιρός για αυτό;Ευχαριστώ και να είστε καλά για τις πληροφορίες που μας δίνετε μέσα απο το ιστολογιό σας .

Καλησπέρα Κώστα,πολύ ωραίες οι φωτογραφίες σου,όντως είναι ζευγάρι όπως κατάλαβες. Τα budgies σου πιστεύω οτι είναι ενήλικα και αυτό το καταλαβαίνω από τα ράμφη τους που είναι φθαρμένα στις άκρες τους. Μπορείς να τα βάλεις για ζευγάρωμα όποτε θελήσεις απλά θα σε συμβούλευα να το έκανες αργότερα όπου θα ανέβει η θερμοκρασία και θα σταθεροποιηθεί. Αν θέλεις να τους βάλεις απο τώρα φωλιά

κάνε το απλά κράτα το κλουβί σε εσωτερικό χώρο συνέχεια, Επίσης ξεκίνα τους διατροφή με αυγό, να τους βάζεις μισό καλο βρασμένο αυγό ανα 3 μέρες μαζί με το τσόφλι του, λίγα φρούτα όπως μήλο ή κανένα μαρουλάκι θα είναι ότι πρέπει ώστε να είναι έτοιμα για την γέννα. Λόγο του καιρού μπορεί να μην θελήσουν να ζευγαρώσουν. Μπορείς να "πυρώσεις" τον αρσενικό ,όπως λέμε, προσθέτοντας καναβούρι στη διατροφή τους.
















Νέο Ζευγάρι


Αυτό είναι το νέο μου ζευγαράκι.Την θηλυκιά την είχα μαζί με ένα άλλο αρσενικό περίπου 4 μήνες όμως πέθανε πριν λίγες εβδομάδες και αγόρασα ένα νέο αρσενικό.Χθες που τα έβαλα και τα δύο στο ίδιο κλουβί για πρώτη φορά, έδειχναν τρομαγμένα αλλά μετά απο λίγο άρχισαν να τα πηγαίνουν καλά.Ελπίζω να τα καταφέρω το καλοκαίρι να έχω νεοσσούς!!

Δημήτρη πολύ όμορφα τα παπαγαλάκια σου,να σου ζήσουν,καλά έκανες και δεν άφησες μόνη της την θηλυκιά και της έφερες παρέα.Να είσαι σίγουρος το καλοκαίρι θα έχεις την πρώτη γέννα.

































Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ερωτήσεις-Απαντήσεις


Καλησπέρα και μπράβο για το blog σας,κάνετε πολύ καλή δουλειά.Θα ήθελα μια βοήθεια,έχω ένα αρσενικό Budgie και πρίν 3 μήνες πήρα και ένα ακόμα που το προόριζα για θηλυκό,ο χαλινός του είχε χρώμα μπεζ-ροζ.Μετά απο μερικές εβδομάδες είδα ότι το χρώμα του χαλινού άλλαξε και είχε πάρει ένα χρώμα ανοιχτό γαλάζιο με άσπρο,σε καμία περίπτωση δεν έφτανε το χρώμα του χαλινού του αρσενικού.το παπαγαλάκι είναι 6-7 μηνών.Επίσης ταΐζονται και χαϊδεύονται πολλές φορές.



Γεια σου Άκη,ακριβώς επειδή είναι μικρό σε ηλικία ο χαλινός αλλάζει χρώμα μέρα με την μέρα για αυτό και είναι δύσκολο να προσδιορίζουμε το φύλλο των νεαρών πουλιών. Το παπαγαλάκι της φωτογραφίας είναι νεαρό θηλυκό.Την ηλικία μπορούμε να την διακρίνουμε απο το λευκό χρώμα του χαλινού,αν ήταν ενήλικο ο χαλινός θα ήταν μπεζ-ροζ.Το ότι είναι θηλυκό φαίνεται απο το λευκό χρώμα του χαλινού γύρω απο την περιοχή των ρουθουνιών.Αν ήταν αρσενικό ο χαλινός θα ήταν όλος γαλάζιος.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Θέλω να σε ρωτήσω αν το Budgie μου είναι αρσενικό ή θηλυκό καθώς μου το φέρανε δώρο και δεν γνωρίζω τι είναι.Από οτι νομίζω είναι αρσενικό αλλά δεν είμαι σίγουρος,μπορείς να με βοηθήσεις;;

Το παπαγαλάκι σου μοιάζει με θηλυκό διότι η περιοχή γύρω απο τα ρουθούνια του είναι άσπρη,παίζει ρόλο βέβαια και η ηλικία του.στείλει μας μια πιο καθαρή φωτογραφία αν μπορείς, και πες μας πόσο χρονών είναι περίπου.

Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Γεια σας έχω δυο παπαγάλακια εδω και ενα μήνα περιμένω και το θηλυκό δαγκώνει το αρσενικό όταν το πλησιάζει μπορειτε να με βοηθησετε σε αυτο???και πειτε μου αν ειναι αρσενικο και θυληκο ή και τα δυο του ιδιου φυλου.

Αλέξανδρε όντως είναι ζευγάρι,το ότι το θηλύκο χτυπάει τον αρσενικό συμβαίνει γιατί δεν θέλει να ζευγαρώσει.





Ερωτήσεις-Απαντήσεις

Το παπαγαλάκι μου κ κάτυ νομίζω οτι είναι Budgie, όμως δεν ξέρω ακόμα.. θέλω να μου πείτε αν είναι ή όχι.Επείσης αν είναι αρσενικό ή θηλυκό.Είναι περίπου ενός έτους και πριν 8 μήνες πέθανε ένα άλλο που είχα αρσενικό.μπορώ να πάρω ένα άλλο του αντίθετου φύλου;και τι ηλικία πρέπει να είναι γιατί θέλω να τα ζευγαρώσω.

Θανάση το παπαγαλάκι είναι θήλυκό από οτι μπορώ να καταλάβω απο τις φώτο σου,πάρε ένα άλλο αρσενικό και βάλε τα μαζί,όμως αυτα δεν θα ζευγαρώσουν σύντομα.θα πρέπει να γνωριστούν και να γίνουν ζευγάρι,κάτι που θα σου πάρει λίγο χρόνο.Αγόρασε το τώρα αυτην την εποχή και μέχρι το καλοκαίρι θα έχεις την γέννα που θέλεις.






 
Design by Petras | mail me to arpetr@gmail.com